Candidatul polonez la conducerea Consiliului Europei, la Bucureşti

Candidatul polonez la conducerea Consiliului Europei, la Bucureşti

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu s-a întâlnit, astăzi, cu fostul şef al diplomatiei poloneze, Wlodzimierz Cimoszewicz, aflat în România în contextul promovării candidaturii sale pentru postul de secretar general al Consiliului Europei.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Afacerilor Externe, cei doi deminitari au vorbit despre priorităţile mandatului viitorului secretar general al Consiliului Europei şi necesitatea redefinirii profilului politic al acestuia, astfel încât să confere mai multă greutate organizaţiei în actualul context internaţional.

De asemenea, au fost discutate importanţa procesului de reformă a organizaţiei, inclusiv a sistemului european de protecţie a drepturilor omului, precum şi propunerea înaintată de România cu ocazia reuniunii Comitetului Miniştrilor de la Madrid din 12 mai, de creare a unui mecanism perfecţionat al Consiliului Europei de reacţie rapidă în situaţii de criză.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei va alege viitorul secretar general al organizaţiei, în cadrul sesiunii de vară ce va alea loc la Strasbourg, în perioada 22-26 iunie. În acest context, candidatul polonez la această funcţie Wlodzimierz Cimoszewicz efectuează un turneu de promovarea a candidaturii sale.

Ne puteți urmări și pe Google News