Aceştia au mai declarat că lucrează la traducerea noului regulament, care va ajunge la forma finală în curând. Regulile trebuie să treacă şi de aprobarea lui Donald Trump, patronul Miss Universe Organization, dar şi de cea a postului tv NBC.
Anunţul vine după ce, în urmă cu o săptămână, organizatorii au anunţat că Jenna Talackova, o candidată transexuală în vârstă de 23 de ani, are dreptul să participe la finala Miss Universe Canada din acest an. Talackova fusese iniţial descalificată din rândul finalistelor, deoarece s-a aflat că, la 19 ani, ea a suferit o operaţie de schimbare de sex. Concurenta a susţinut, atunci, că este femeie şi că a fost devastată de incident.
Reprezentaţii organizaţiei "Gay & Lesbian Alliance Against Defamation" au fost cei care au cerut ca situaţia concurentei să fie revizuită şi ca regulile să fie schimbate în aşa fel încăt concursul să permită şi candidatelor transexuale să participle. "Vrem să acordăm meritele, acolo unde ele trebuie acordate, iar decizia de a include concurente transexuale în concursurile noastre de frumuseţe sunt rezultatul negocierilor cu GLAAD. Avem o istorie lungă, în care am sprijinit egalitatea pentru toate femeile, iar acesta a fost un caz pe care l-am tratat foarte serios", a declarat Paula Shugart, preşedinte al Miss Universe Organization.
Reprezentanţii GLAAD s-au declarat mulţumiţi că Miss Universe Organization s-a alăturat celorlalte instituţii care acceptă concurente transexuale. Printre acestea se numără şi ediţia americană a concursului "Next Top Model".
Sursa: Huffington Post
CITEŞTE ŞI: Candidata transexuală, admisă la Miss Universe