Evenimentul Zilei > Politica > CANDIDAT-SURPIZĂ la Primăria Capitalei. Medicamente la reducere, CĂLDURĂ GRATUITĂ şi trafic fluidizat, printre PROMISIUNI
CANDIDAT-SURPIZĂ la Primăria Capitalei. Medicamente la reducere, CĂLDURĂ GRATUITĂ şi trafic fluidizat, printre PROMISIUNI

CANDIDAT-SURPIZĂ la Primăria Capitalei. Medicamente la reducere, CĂLDURĂ GRATUITĂ şi trafic fluidizat, printre PROMISIUNI

Un nume cunoscut în peisajul Capitalei s-a decis să intre în cursa pentru mandatul de Primar General.

Omul de afaceri Irinel Columbeanu a anunţat recent că va candida din partea Partidului Dreptăţii Sociale (PDS) pentru Primăria Generală a Capitalei, conform domnuleprimar.ro.

Afaceristul a mai candidat pentru această funcţie în 2012, din partea Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale (PPPS).

„Mulţi dintre oamenii care erau la PPPS în perioada aceea a candidaturii mele sunt acum membri ai acestui partid, care s-a înfiinţat la data de 19 octombrie 2012, la poziţia 56 din Registrul Partidelor, deci după alegeri.

Sincer să fiu, viaţă internă de partid nu m-a preocupat foarte mult după acele alegeri din 2012. Nu-mi place să bat a doua oară la aceeaşi uşă. Aceasta era acum câteva luni. În această perioadă, în special după evenimentele petrecute după cazul Colectiv – ocazie cu care, sincer să fiu, am fost contactat de câţiva oameni care au fost acolo în stradă, am vorbit cu dânşii şi ei căutau un om care să le dea o anumită viziune.

Le-am spus că nu pot să mă erijez nici în vreun lider, nici în purtător de cuvânt, măcar, ca să fiu consecvent cu mine însumi. Le-am spus să rezolve prima problemă pe care o au cei care vor să ajungă acum în politică – şi anume, faptul că sistemul a făcut în aşa fel, încât să înalţe garduri peste care să sară cei care vor să intre în politică, la înălţimi atât de mari, încât să nu o poată face singuri, ci numai cu ajutorul unor potentaţi – în special, financiar sau politic. Cei care vor să intre în politică ar trebui să nu mai aibă nevoie de banii altora.

M-am hotărât să nu candidez, până acum câteva zile. Ce m-a determinat să mă răzgândesc a fost faptul că aceşti oameni, pe care îi şi cunoşteam, de acum patru ani – sunt oameni corecţi, cinstiţi, au insistat şi, până la urmă, au reuşit să mă convingă să fac acest lucru. Ce m-a atras au fost cuvântul «dreptate» conţinut în numele partidului şi o bună parte din programul lor. Nici nu cred că un candidat la alegerile locale trebuie să adere complet la ideologia partidului care îl susţine”, a declarat Columbeanu.

De asemenea, într-un interviu acordat ziare.com, Irinel Columbeanu a explicat că dacă va câştiga Primăria Capitalei, are reţeta încălzirii gratuite pentru bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat.

“V-aţi plătit întreţinerea? Nu vi s-a părut cam mare? Deocamdată o înghiţim, dar nu va mai trebui să o înghiţim fiindcă unul dintre obiectivele mele, realizabil, ştiu şi cum, nu o să mă apuc acum să vă explic dumneavoastră, nu pentru că nu o meritaţi, ci cred că meritaţi căldură gratuită, nu explicarea cum se ajunge la acest lucru. Deţin formulă, că să spun aşa. Nu e vorba de vreo formulă ştiinţifică, ci e vorba de formulă destul de simplă, care nu s-a făcut până acum. Acesta este un obiectiv: căldură gratuită pentru toţi bucureştenii care încă mai sunt racordaţi la sistemul centralizat.

Al doilea obiectiv este traficul infernal, care poate fi rezolvat. Vă spun numai două dintre metode: prin semafoare inteligente, achiziţionate la preţuri adevărate, nu la preţuri de panseluţe şi a doua este foarte simplă, mă mir că nu s-a făcut până acum (…) trebuie să facem parcări inteligente, pentru care există soluţii”, a mai completat Columbeanu, care se gândeşte şi la reducerea costurilor la medicamente în Bucureşti “printr-un sistem integrat între toate spitalele din Bucureşti şi farmacii”.