Volodymyr Zelenskiy, un comediant, politician la început de carieră, și candidat la președinție, a intrat în cursa prezidențială din Ucraina. Acesta le promite tinerilor votanți o „pauză” de la trecutul plin de corupție, scrie Newsweek.

Recent, a apărut pe internet o serie de email-uri care sugerează că Zelenskiy ar avea în spate pe cineva foarte puternic, un lider de la Kremlin.

Marți, Securitatea din Ucraina a dezvăluit că o anchetă, privind fondurile din care Zelenskiy și-a construit campania politică, este în plină desfășurare. Aceștia îl suspectează că ar fi primit finanțare de la câțiva membri ai Serviciilor Secrete din Rusia.

Acuzațiile au pornit prima data după ce activitatea unor hackeri asociați cu Centrul Myrotvorets, o organizație non-profit, ar fi fost făcută publică. Organizația ar fi postat pe internet diferite email-uri care arată cum un înalt oficial rus trimite sume impresionante de cryptomonede în schimbul banilor cash.

Într-unul dintre mail-uri apare scris că „bugetul pentru acțiunile comediantului a fost acceptat”.

De asemenea, în urma publicării acestora s-a tra concluzia că ar fi implicați și Vladislav Surkov, dar și Konstantin Malofeev, un miliardar.