Evenimentul Zilei > Actualitate > CÂND vom putea lua primele vouchere de vacanţă
CÂND vom putea lua primele vouchere de vacanţă

CÂND vom putea lua primele vouchere de vacanţă

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a finalizat normele privind acordarea voucherelor de vacanţă.

Imediat după promulgarea Legii şi publicarea în Monitorul Oficial, documentul va fi trimis pe circuitul de avizare, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, preşedintele interimar al ANT, Mirela Matichescu. 

,,Primele vouchere ar putea fi emise începând cu 1 iulie 2015, dacă totul se face în timp. Aceste norme au fost făcute în colaborare cu industria, cu specialişti de la noi, de la Autoritate, de la Ministerul Economiei. Am făcut aceste norme închipuindu-ne că noi suntem atât angajatul cât şi angajatorul şi emitentul. Am abordat toate palierele', a precizat Mirela Matichescu. 

Conform normelor, angajatorii prevăzuţi conform ordonanţei de urgenţă 8/2014 stabilesc de comun acord cu organizaţiile sindicale legal constituite şi reprezentative la nivelul unităţii sau acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanţii beneficiarilor, contractarea achiziţionării voucherelor de vacanţă cu unităţile emitente, precum şi forma suportului acestora, respectiv suport electronic sau hârtie. 

Beneficiarul poate utiliza voucherele de vacanţă pe baza actului de identitate numai pentru achiziţionarea de servicii turistice de la unităţile afiliate. Lista unităţilor turistice autorizate va fi transmisă emitenţilor de către ANT prin publicarea pe site-ul oficial propriu.