Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că reprezentanţii mall-urilor vor fi informaţi, în jur de 10-11 iunie, cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia în contextul celei de-a treia etape de relaxare care va permite și redeschiderea magazinelor.

Nelu Tătaru a precizat că a avut o întâlnire cu reprezentanții centrelor comerciale cărora le-a solicitat un plan de potențiale măsuri pe care ar fi dispuși să le adopte în vederea protejării clienților și a lucrătorilor comerciali.

„Chiar astăzi (miercuri – n.r.) am avut întâlnirea cu reprezentanţii mall-urilor în care am cerut o serie de măsuri pe care le preconizează. Noi, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, le vom analiza şi vom da mesajul specialiştilor, urmând ca în jur de 10-11 iunie să le putem da un răspuns, ca să se poată pregăti, dacă în ziua de 15 iunie va fi ziua de relaxare prind deschiderea mall-urilor”, a spus Nelu Tătaru într-o intervenție televizată, la B1 TV.

În același context, el a atras atenția asupra riscurilor de contaminare cu noul coronavirus în mijloacele de transport în comun, în condițiile în care aparatele de aer condiționat nu sunt curățate periodic.

„În măsura în care avem aglomeraţii populaţionale deosebit de mari şi nu avem aerisită acea cameră putem să ne gândim că aeroflora care există acolo poate genera sau poate menţine un virus. După fiecare zi, după fiecare tură, trebuie făcute dezinfecţii ale mijloacelor de transport în comun, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Într-o intervenție televizată, ministrul Virgil Popescu a declarat că românii ar putea merge în mall-uri cu începere din a doua jumătate a lunii iunie, mai exact din 15 iunie, dacă situația va evolua într-o direcție ună. El a declarat pentru TVR1 că Guvernul intenționează să relaxeze și mai mult măsurile și să elimine restricțiile impuse de pandemia de coronavirus.

Măsura de redeschidere a acestor centre comerciale ar veni la 14 zile după redeschiderea teraselor, care a avut loc pe 1 iunie.