Evenimentul Zilei > Actualitate > Când va fi posibil un nou cutremur mare? Mărmureanu, avertisment pentru români
Când va fi posibil un nou cutremur mare? Mărmureanu, avertisment pentru români

Când va fi posibil un nou cutremur mare? Mărmureanu, avertisment pentru români

Gheorghe  Mărmureanu,fostul director al Institutului pentru Fizica Pământului, a împlinit 80 de ani

Aniversare cutremurătoare! Gheorghe  Mărmureanu, fostul director al Institutului pentru Fizica Pământului, a împlinit 80 de ani, el aniversând ziua de naștere alături de colegii săi din domeniu.

Supranumit „tăticul cutremurelor”, Gheorghe Mărmureanu  a primit o diplomă de excelență, potrivit b1.ro.Directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, dorește să le dea o veste liniștitoare românilor în legătură cu următorul mare seism care va avea loc în România.

„Există o anumită distanţă în timp, egală pentru toate. Urmează ca marele cutremur să fie după 2040. Asta este. Există o realitate fizică. Dacă socotim 64 de ani de la cutremurul din 1977 rezultă 2041. Acesta este marele cutremur care poate fi în Vrancea. Nu o spun eu, asta rezultă din calcule. Nu poate fi un cutremur mai devreme, dar nu aş vrea să fiu director atunci la institutul pe care îl conduc acum”, a spus la Focşani Gheorghe Mărmureanu, potrivit vrancea24.ro.

Gheorghe Marmureanu și-a cunoscut soția în anul 1964,la Rădăuţi, unde el făcea practică, cei căsătorindu-se după doi ani

”Numele de domnișoară a soției mele era Richter, dar nu mi-am dat seama la început. Aristița Richter. Am făcut legătura abia după ce am devenit directorul Institutului”, a povestit demult, Gheorghe Mărmureanu, unei reviste.

Aristiţa Mărmureanu mărturisește că nu este o persoană care să intre în panică .”Nu sunt o persoană care intră în panică. Aşa sunt eu, mă mobilizez în situaţii critice. Un cutremur nu înseamnă mare lucru pentru mineLa cutremurul din ’77 eram cu fetiţa mea acasă. Nu am ieşit repede pentru că nu este bine să te arunci pe scări în timpul unui cutremur. Faci nani dacă ieşi. La noi, scările nu sunt proiectate antiseism”, spunea Aristiţa Mărmureanu.