Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis va face o NOUĂ PROPUNERE pentru conducerea SIE după alegerile parlamentare
Klaus Iohannis va face o NOUĂ PROPUNERE pentru conducerea SIE după alegerile parlamentare

Klaus Iohannis va face o NOUĂ PROPUNERE pentru conducerea SIE după alegerile parlamentare

Klaus Iohannis a declarat că va numi un nou şef SIE abia după alegerile unui nou Parlament. Preşedintele României a declarat că demisia lui Mircea Ungureanu a survenit din motive medicale grave, acesta neputându-se deplasa personal până la Cotroceni pentru a-şi comunica intenţia.

Întrebat de jurnalişti care a fost motivul pentru care Mircea Ungureanu a demisionat, şeful statului a subliniat că fostul şef SIE a invocat motive personale, cererea sa fiind urgentă. Iohannis a mai adăugat faptul că va numi un nou şef al Servciilor de Informaţii de Externe abia după alegerile din 11 decembrie.

Domnia sa (n.r. Mircea Ungureanu) a menţionat motive personale şi nu am informaţii suplimentare. Mi s-a părut important să reacţionez foarte repede. Imediat ce am primit această demisie am acceptat şi am informat că am acceptat-o. 

Cred că acest Parlament va fi foarte ocupat cu alegerile şi sper să fie ocupat şi cu alegerea unor candidaţi fără dosare penale. Nu le-aş încărca programul cu această numire. Probabil voi face o nouă propunere noului Parlament după alegeri.

Această zonă a spionilor, întotdeauna, este foarte interesantă. Am lucrat foarte bine cu domnul Ungureanu, eu l-am pus la conducerea SIE, dar nu au fost situaţii tensionate care să conducă aici. 

I-am primit demisia astăzi la prânz. Am înţeles că are o situaţie medicală care nu i-a permis să vină personal la Cotroceni. 

Totodată, Klaus Iohannis a declarat că demisia lui Gabriel Oprea din Senat a fost o decizie corectă, fiind un pas bun către detensionarea situaţiei din ţară.

În privinţa domnului Oprea este o decizie corectă. Este vorba de o detensionare a situaţiei, a fost un pas bun pe care l-a făcut.