Când se folosește ventilația la cuptorul electric. Sfaturile marilor bucătari
- Emma Cristescu
- 12 februarie 2025, 08:33

Când se folosește ventilația la cuptorul electric. Sistemul de ventilație la un cuptor electric are rolul de a direcționa uniform aerul cald în interiorul acestuia. În acest mod, se vor elimina punctele fierbinți din interiorul cuptorului, dar și zonele care pot rămâne mai reci. Datorită sistemului de ventilație, mâncarea va fi gătită uniform, căldura fiind distribuită în mod egal pe toată suprafața alimentelor.
Te ajută să termini mâncarea mai repede
Sistemul de ventilație elimină și umiditatea excesivă care se formează în interiorul cuptorului. Alimentele gătite eliberează vapori de apă în timpul acestui proces, iar ventilația ajută la obținerea mâncărurilor cu textură crocantă.

Cuptor. Sursa foto Pixabay
Ventilația cuptorului electric ajută și la reducerea timpului de gătire al alimentelor. Cei care au cuptor echipat cu o astfel de tehnologie vor termina mâncarea mult mai rapid. Un cuptor electric cu ventilație va consuma și mai puțină energie electrică, deoarece poate găti o cantitate mai mare de alimente într-un timp scurt.
Când se folosește ventilația la cuptorul electric
Este indicat să folosești ventilația atunci când gătești legume deoarece acestea își vor conserva aromele naturale, se vor carameliza și vor avea un gust mai bun. Sistemul de ventilație poate fi folosit și atunci când gătești diferite tipuri de carne. Carnea se va găti în mod corect și vei obține o crustă exact ca la restaurant.

Cuptor. Sursa foto Pixabay
Poți să folosești sistemul de ventilație al unui cuptor electric și atunci când vrei să gătești alimente cu textură crocante. Dacă faci pizza, sistemul de ventilație te va ajuta să obții acel blat crocant și gustos.
Poți să folosești ventilația și la biscuiți
Sistemul de ventilație poate fi folosit când gătești biscuiți, fursecuri, tarte, dar și produse de patiserie. Chiar dacă vrei să prepari mâncare la tavă sau într-un vas de yena ori de ceramică, trebuie să știi că ventilația te ajută să termini treaba mult mai repede. Și cei mai mari bucătari folosesc ventilația atunci când simt nevoia.