Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Când scuipăm pe libertate!
Când scuipăm pe libertate!

Când scuipăm pe libertate!

Horst Wessel, şeful unei brigăzi de asalt a naziștilor, scria cu mult înaintea ajungerii la putere a lui Hitler un imn al Partidului Național-Socialist, în care zicea ceva despre libertate, fără să ne lămurească ce înțelegea el prin acest cuvânt:

„Ziua libertăţii şi a pâinii e apropiată! / Ascultaţi semnalele! Suntem toţi gata de luptă! / În curând drapelele lui Hitler vor fâlfâi în toate străzile şi robia va fi terminată”. Ei, bine, în 1930, un comunist și-a luat libertatea de a-i trage un glonț în țeastă, transformându-l în erou-martir al naziștilor.

Nu este foarte clar dacă moartea lui Wessel a contribuit la clarificarea poziției camarazilor săi față de libertate, dar e cert că aceștia compuseseră un nou imn în care se spunea fără nicio rușine: „Scuipăm pe libertate!”.

Un ziarist român, de la care am preluat informațiile de mai sus, concluziona, pe 31 august 1933, deci după ce Hitler luase puterea: „A scuipa pe libertate iată o expresie favorită a naziştilor. Ea nu indică – aşa cum s-ar părea la prima vedere – o mentalitate de sclavi. Hitleriştii înţeleg să scuipe pe libertatea… altora, pe libertatea democratică”. Ceea ce s-a și întâmplat.

Lumea a fost plină, în toate timpurile și locurile, de cretini care „luptau” pentru libertate scuipând-o.

La noi, comuniștii urlau din toți rărunchii „Stalin și poporul rus libertate ne-au adus” în vreme de umpleau pușcăriile de oameni nevinovați, doar pentru că nu erau de acord cu ideologia lor dementă.

Mai încoace, Adrian Păunescu, cel care îl cânta de mama focului în poeziile sale pe Ceaușescu și azi i se ridică statui, nu putea ocoli subiectul: „V-am spus că fac teribil de urât /De sunt călcat puţin pe libertate”.

Realitatea e că el nu era călcat decât pe coadă de niște cenzori când așternea asta pe hârtie în 1977. Ceilalți, pe care îi punea cu miile să cânte „Partidul, Ceaușescu, România”, erau, dar nu călcați, ci lipsiți complet de orice libertate în afara aceleia de a-l slăvi pe „Geniul Carpaților”.

Acum alți cretini luptă pentru libertatea sclavilor de acum două-trei secole. Își spun „Black Lives Matter” și și-au luat libertatea de a urî tot ce e alb, de la Albă ca Zăpada la Donald Trump, și de a da în cap celor care mai au curajul să nu stea cu mâinile sus, capul plecat și gura închisă în fața lor.

Vai mama ei de libertate, când încape pe mâna unor descreierați!

 

 

 

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: