Evenimentul Zilei > Politica > Când Paul Stănescu îl ALEGEA pe Dragnea între PSD și un PRIETEN. Ce i-a PROPUS șeful SPP. A REZISTAT la PRIMA tentație
Când Paul Stănescu îl ALEGEA pe Dragnea între PSD și un PRIETEN. Ce i-a PROPUS șeful SPP. A REZISTAT la PRIMA tentație

Când Paul Stănescu îl ALEGEA pe Dragnea între PSD și un PRIETEN. Ce i-a PROPUS șeful SPP. A REZISTAT la PRIMA tentație

Unul dintre semnatarii scrisorii în care i se cere demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, dar și de la conducerea Camerei Deputaților, vicepremierul Paul Stănescu, declara în urmă cu o săptămână că dacă e să aleagă între partid și un prieten, ar alege PSD.

„Dacă ar fi să aleg între un coleg, o persoană, un prieten şi PSD, aş alege PSD", a spus Paul Stănescu. Acesta a mai spus: „Toţi suntem efemeri, mai ales în anumite funcţii. Nu e nimeni bătut în cuie. Nu voi candida la nimic. Nu există nicio scrisoare“, spunea politicianul în 14 septembrie. În acea perioadă se știa că este bun prieten cu Liviu Dragnea. Miercuri, Paul Stănescu figura ca prim semnatar al scrisorii.

În ianuarie, acest an, vicepremierul, pus și atunci să aleagă, a optat pentru un prieten, Liviu Dragnea, și a declinat oferta generoasă; i se cerea trădare contra funcție.

„A venit un prieten la mine din partea unui înalt funcţionar al statului român, am înţeles că Pahonţu îl cheamă, şi mi-a spus următorul lucru: să-mi transmită la două săptămâni după ce am fost numit vicepremier, ministru al Dezvoltării că e foarte bine să colaborez, pentru că o să am protecţie, pentru că Liviu Dragnea va fi executat până în martie cel târziu şi că eventual eu aş putea să preiau şi partidul chiar", a declarat, în 31 ianuarie, Paul Stănescu la Parlament. Solicitat să dea amănunte, politicianul a spus că el nu trădează. „Am spus următorul lucru: te rog să-i spui că a greşit adresa total. Nu ştiu cine e Pahonţu, nu l-am văzut în viaţa mea. Niciodată nu m-am gândit să preiau partidul şi nici nu mă gândesc. Nu cred că SPP e de vină, cred că oamenii sunt de vină şi e impardonabil să se spună aşa ceva. Eram vicepremier, asta înseamnă un atentat grav la democraţie", susținea Stănescu. Acesta a precizat că înțelege prin „executat” ceea ce „ce înţelege toată lumea".
 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.