Un editorial de Charlie Kirk pe care vi-l prezentăm integral.

Președinții se confruntă cu decizii dificile în fiecare zi, dar majoritatea acestora se uită în timp. Sunt ocazional dezgropate de istorici și de jurnaliștii independenți, dar majoritatea acestor decizii dispar în tăcerea nevăzută a trecutului.

Apoi, există acele decizii care rămân în mintea noastră, pe buzele și în inimile noastre. Devin o parte a comunității, țesute în sentimentul american

Astfel de decizii sunt cea a lui Lincoln de a porni un Război Civil; decizia lui Franklin D. Roosevelt de a intra în al Doilea Război Mondial după Pearl Harbor; decizia lui Harry S. Truman de a aproba înființarea statului Israel; blocada instituită de John F. Kennedy asupra Cubei; grațierea de către Gerald Ford a lui Richard Nixon; distanțarea lui Ronald Reagan de Reykjavik și decizia de a pune capăt Războiului Rece. Decizii ca acestea pot schimba cursul civilizației, pot modifica cursul istoriei umane.

Președintele Trump se află acum exact în fața acelei decizii critice cu privire la blocarea coronavirusului chinez și redeschiderea economiei americane.

Nici una dintre marile figuri ale lui Shakespeare – Othello, Macbeth, Hamlet, Regele Lear – toate cunoscute pentru deciziile lor tragice – nu ar fi putut gestiona acest moment conform scenariului.

Nici măcar Shakespeare sau un alt scriitor de ficțiune nu ar pune această povară în spatele protagoniștilor operei sale. Este, însă, o alegere pe care soarta i-a dat-o acestui președinte.

Ssituația actuală este cu mult mai singulară decât oricare dintre cele cu care alți președinți s-au confruntat ulterior. Este o premieră.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE