În acest context, președintele SUA Donald Trump a patru acțiuni executive, adică, un ordin executiv și trei memorandumuri.

Donald Trump a acirmat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, că una dintre măsurile pe care le adoptă este stabilirea unei scutiri de impozite pe salariu pentru americanii care câștigă mai puțin de 100.000 de dolari pe an.

Măsura va ajuta astfel chiriașii pe care-i va proteja de evacuare, extinzând beneficiile de șomaj cu 400 de dolari pe săptămână – 25% fiind acoperit de stat.

Despre acest lucru, Trump a afirmat că această scutire din impozitul pe salariu ar putea fi permanentă după alegeri, ceea ce înseamnă că aceste im pozite vor fi eliminate, contrastând această decizie cu declarațiile lui Biden, despre care Trump a spus că nu va putea face acest lucru având în vedere că Democrații sunt în favoarea adăugării de trei trilioane de dolari în taxe.

Disaster Relief Fund va oferi sumele pentru beneficiile săptămânale, care vor fi disponibile până la începutul lui decembrie sau „până când soldul fondului scade la 25 de miliarde, potrivit acțiunilor executive. Pentru a susține beneficiile, executivul alocă 44 de miliarde de dolari din acest fond, care în prezent are un sold de 70 de miliarde de dolari”.

Legea HEROS, susținută de Democrați, era în favoarea extinderii sporului de șomaj la 600 de dolari săptămânal până la anul, în timp ce Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a susținut un plafon de înlocuire a salariului de 70%.

„Ar fi trebuie să fie foarte simplu să o facem împreună, dar ei vor tot felul de lucruri adiționale care nu au nicio legătură cu ajutarea oamenilor”, a afirmant Trump.

De asemenea, președintele a mai spus că extinde scutirea debitorilor de împrumuturi studențești, păstrând temporar dobânzile la împrumuturi la 0% până la sfârșitul anului și a suspendat plata împrumuturilor studențești până în decembrie.

Trump a acuzat sâmbătă Democrații pentru că au insistat pentru măsuri prin legea HEROS, adoptată în Cameră în mai, spunând că o treime din legea de multi-trilioane de dolari era fără nici o legătură cu pandemia.

„Au introdus lucruri acolo pe care nimeni nici măcar nu a avut timp să se uite sau să le citească”, a spus Trump, potrivit tribuna.us