Evenimentul Zilei > Actualitate > Tratament care poate să vindece complet CANCERUL. Studiu de ultimă oră
Tratament care poate să vindece complet CANCERUL. Studiu de ultimă oră

Tratament care poate să vindece complet CANCERUL. Studiu de ultimă oră

Cercetătorii de la Institutul Politehnic Național din Mexic (IPN) anunță o realizare științifică majoră: un tratament nou care, susțin ei, poate vindeca total papillomavirusul uman (HPV), ajutând la reducerea unei cauze principale a cancerului de col uterin.

Condusă de omul de știință Eva Ramon Gallegos, echipa a reușit să vindece 29 de pacienți de cancer de col uterin printr-o tehnică non-invazivă cunoscută sub numele de terapie fotodinamică.

Tratamentul implică utilizarea unui medicament numit un fotosensibilizator sau agent fotosensibilizator, alături de o lungime de undă a luminii care este utilizată pentru a trata zonele afectate ale corpului.

Profesorul Gallegos și echipa sa, formată din oameni de știință, au studiat metoda terapeutică timp de aproximativ două decenii, sperând să găsească metode de prevenire sau de răsturnare a anomaliilor și tumorilor precanceroase, inclusiv melanomul și stadiile incipiente ale cancerului de sân.

Aproximativ 420 de pacienți din statele mexicane din Oaxaca și Veracruz au fost tratați prin această terapie, împreună cu 29 de femei din Mexico City.

Ceea ce este remarcabil în legătură cu această cercetare este că această terapie nu are efecte secundare.

"Spre deosebire de alte tratamente, aceasta elimină numai celulele deteriorate și nu afectează structurile sănătoase. Prin urmare, are un mare potențial de a reduce rata mortalității cauzate de cancerul de col uterin ", a explicat Gallegos Cuba Radio Guama.

Înainte de tratament, pacienții au fost supuși colposcopiei, testului de capsulare, testului de captură hibrid, reacției în lanț a polimerazei și unei biopsii pentru a diagnostica orice leziuni premaligne sau infecții cu HPV.