Evenimentul Zilei > International > Cancelarul Germaniei a trecut prin momente cumplite. Totul a fost văzut în direct de o întreaga planetă
Cancelarul Germaniei a trecut prin momente cumplite. Totul a fost văzut în direct de o întreaga planetă

Cancelarul Germaniei a trecut prin momente cumplite. Totul a fost văzut în direct de o întreaga planetă

Imagini șocante în timpul vizitei oficiale în Germania a noului președinte al Ucrainei. În timpul intonării imnului țării-gazdă, cancelarul Angela Merkel începe să tremure și abia se mai poate ține pe picioare.

Momentul a fost surprins de toate televiziunile care transmiteau în direct ceremonia de primire a oaspetelui ucrainean.

Se vede clar cum Angela Merkel încearcă să-și mențină echilibrul, iar mâinile și le împreunează de câteva ori, în încercarea de a și le controla.

Culmea e că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, stă aproape umăr la umăr cu femeia care se simțea rău, dar nu sesisează absolut nimic.

Ulterior acestui moment, jurnaliștii au întrebat-o pe Angela Merkel dacă e vorba de o problemă de sănătate.

Cancelarul german spune că nu și că totul s-a întâmplat din cauza dezhidratorii. După ceremonia oficială, Merkel a băut trei pahare cu apă, sau cel puțin așa a spus ea în conferința de presă care a urmat momentului de debut al vizitei oaspetelui din Ucraina.

Merkel a vrut să pară zâmbitoare și să dea impresia că nu e nimic.

Pe de altă parte, postul Digi24 arată, potrivit presei germane, că nu e prima dată când Angela Merkel trece printr-un asemenea episod, caracterizat de un tremur necontrolat. La fel ar fi pățit și în timpul unei vizite în Mexic. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.