Evenimentul Zilei > International > CANADA: vânzarea de MARIJUANA va deveni LEGALĂ
CANADA: vânzarea de MARIJUANA va deveni LEGALĂ

CANADA: vânzarea de MARIJUANA va deveni LEGALĂ

Guvernul canadian va introduce în primăvara anului viitor un proiect de lege prin care vânzarea de marijuana va deveni legală, a declarat ministrul Sănătăţii, Jane Philpott.

În cazul în care această măsură va fi adoptată, Canada va deveni una dintre cele mai mari țări occidentale care va permite utilizarea pe scară largă a stupefiantului natural. Philpott a promis că, cu toate că vânzarea acestui drog se va legaliza, nu va fi la îndemâna minorilor şi nu va sproi profiturile infractorilor. 

"Vom lucra asupra acestei legi, încurajând măsurile judiciare penale adecvate", a spus ministrul Philpott. 
Cu toate acestea, Gerard Deltell, un reprezentant din partea conservatorilor din Canada, se opune măsurii, declarând că aceasta ar dăuna sănătății canadieni.

"Acesta este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le puteți face pentru tineretul canadian – să legalizaţi utilizarea acestui drog", a declarat acesta pentru Reuters.

Folosirea în scop terapeutic a acestui drog este deja permisă, iar Primul Ministru, Justin Trudeau doreşte eliminarea pedepselor celor care consumă acest drog din plăcere. Acesta a mărturisit că a consumat el însuşi acest drog, şi nu doar în studenţie, ci şi după ce a devenit deputat. Canada ar deveni astfel prima ţară puternic industrializată care ia această măsură, scrie Digi24.

Marijuana este legală în Canada doar pentru uz medicinal. Consumul de relaxare este tolerat şi în alte ţări, precum Spania, Belgia sau Germania, unde traficul este însă interzis.