Evenimentul Zilei > Actualitate > Canabisul va fi legalizat. Anunț de la Guvern pentru bolnavii cronici: „ Orice terapie care ajută pentru pacienţi va fi luată în discuţie”
Canabisul va fi legalizat. Anunț de la Guvern pentru bolnavii cronici: „ Orice terapie care ajută pentru pacienţi va fi luată în discuţie”

Canabisul va fi legalizat. Anunț de la Guvern pentru bolnavii cronici: „ Orice terapie care ajută pentru pacienţi va fi luată în discuţie”

Un grup de lucru analizează posibilitatea de a introduce canabisul medicinal pentru anumite patologii, a declarat, miercuri, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, adăugând că orice terapie venită în ajutorul pacienților va fi luată în discuție.

„Ieri (marţi – n.r.) a fost prima întâlnire a unui grup de lucru care analizează posibilitatea introducerii canabisului medicinal pentru anumite patologii, terapii adjuvante pentru bolnavii cronici, oncologie, epilepsie, boli rare. A fost o primă întâlnire şi analizăm această posibilitate. Orice terapie care ajută pentru pacienţi va fi luată în discuţie”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Europa FM.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat miercuri că legalizarea canabisului în scopuri medicale este o practică utilizată în multe ţări europene, în special pentru pacienţii care suferă de cancer în faze terminale, această temă fiind analizată la Ministerul Sănătăţii.

Potrivit ministrului, tratarea pacienţilor cu boli în fază terminală constituie un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare şi utilizare a canabisului în scopuri medicale, informează Agerpres.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.