Evenimentul Zilei > Actualitate > CANABIS într-o clădire folosită de PARLAMENTARII niponi. Cultura avea aproximativ două SĂPTĂMÂNI
CANABIS într-o clădire folosită de PARLAMENTARII niponi. Cultura avea aproximativ două SĂPTĂMÂNI

CANABIS într-o clădire folosită de PARLAMENTARII niponi. Cultura avea aproximativ două SĂPTĂMÂNI

Patru plante de canabis au fost descoperite într-o clădire din Tokyo folosită de parlamentarii japonezi, a declarat pentru AFP un responsabil al edificiului, un fapt inedit într-o ţară unde legislaţia împotriva drogurilor este extraordinar de severă.

Un vizitator a fost cel care a remarcat joi plantele ciudate, a explicat responsabilul cu mentenanţa clădirii unde lucrează senatorii.

Autorităţile capitalei au fost imediat înştiinţate, iar doi funcţionari au venit imediat la sediu pentru a constata şi a smulge din rădăcini plantele.

Provenienţa plantelor de canabis nu este cunoscută, "ne-au explicat că seminţele de marihuana ar putea fi transportate de vânt sau în excrementele păsărilor", a declarat responsabilul cu întreţinerea clădirii.

Plantele în chestiune ar avea în jur de două săptămâni, notează acesta.

Toate drogurile sunt interzise în Japonia. Se întâmplă însă ca personalităţi să fie arestate şi ultramediatizate pentru posesie de marihuana sau de alte opiacee, pentru a-i descuraja pe consumatori.