Evenimentul Zilei > Sport > Campionatul European de handbal. România, evoluție mediocră la debutul cu Germania
Campionatul European de handbal. România, evoluție mediocră la debutul cu Germania

Campionatul European de handbal. România, evoluție mediocră la debutul cu Germania

Naționala feminină nu a putut fi salvată de Cristina Neagu și a pierdut prima partidă de la turneul final continental.

Debut nefericit pentru România la Campionatul European de handbal găzduit de Danemarca. „Tricolorele” au evoluat modest și au fost învinse cu scorul de 19-22 de Germania, după ce la pauză au fost conduse cu 10-13. Selecționerul Bogdan Burcea nu a putut să conteze pe jucătoare esențiale ca Denisa Dedu, Crina Pintea sau Laura Moisă. România a marcat primul gol în această partidă abia în minutul 7, atunci când adversarele punctaseră de 4 ori!

Nici Cristina Neagu nu a mai strălucit ca în trecut și a marcat doar de 4 ori din 14 aruncări. Proporțiile eșecului au fost limitate de portarul Yuliya Dumanska, care a avut un procentaj de 43% și patru aruncări de la 7 metri apărate.

Pentru România au marcat Cristina Neagu 4 goluri, Eliza Buceschi 3, Cristina Laslo 3, Lorena Ostase 3, Alexandra Subţirică-Iovănescu 2, Nicoleta Dincă 1, Andreea Popa 1, Sonia Seraficeanu 1, Ana Maria Iuganu 1.

În cealaltă partidă a grupei, Norvegia a zdrobit naționala din Polonia, scor 35-22. România va juca împotriva polonezelor, sâmbătă, de la ora 17.00 (în direct la Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport).

Germania este echipa care a meritat să câștige”

„Sunt recunoscător pentru modul în care fetele au ales să lupte până al final. Cu puţin mai mult noroc în unele momente, rezultatul ar fi putut fi mai bun pentru noi. Dar, în această clipă, Germania este echipa care a meritat să câştige’”, a spus Burcea după meciul pierdut de România cu 19-22, potrivit site-ului FRH.

Portarul Yuliya Dumanska, cea mai bună jucătoare a echipei României, a felicitat echipa Germaniei pentru victorie: Felicitări Germaniei! Ele au făcut mai puţine greşeli decât noi, de aceea au câştigat. A fost un meci greu pentru ambele echipe. Echipa României a luptat azi şi va lupta şi în următoarele două meciuri”, a spus selecționerul Bogdan Burcea.

„Sperăm ca la următoarea partidă să avem un parcurs cât mai bun, să începem bine meciul, pentru că azi am avut un început destul de greu şi, până ne-am revenit, a trebuit să tragem puţin de noi”, a afirmat și jucătoarea Andreea Popa.