Evenimentul Zilei > International > Perchiziții în Germania la mai multe familii de români. Cum au înșelat Statul German cu peste un milion de euro
Perchiziții în Germania la mai multe familii de români. Cum au înșelat Statul German cu peste un milion de euro

Perchiziții în Germania la mai multe familii de români. Cum au înșelat Statul German cu peste un milion de euro

Folosindu-se de legislația de urgență adoptată de Parlamentul de la Berlin, care acordă bonificații financiare celor infectați cu noul coronavirus, românii s-au pus pe făcut bani.

Polițitii germani și procurorii de la Parchetul din Essen au efectuat mai multe percheziții la mai multe locații din Germania și Austria, la persoane acuzate de înșelăciune, prejudiciul total fiind de peste un milion de euro.

Potrivit informațiilor oficiale furnizate de autoritățile judiciare germane, Poliția a efectuat 16 percheziții și a pus în executare patru mandate de arestare emise pe numele unor suspecți, care sunt cetățeni români care au vârste cuprinse între 23 și 45 de ani. La acțiune au participat peste 100 de polițiști, care au ridicat în vederea confiscării mai multe laptopuri, telefoane mobile și mai multe stick-uri de mare capacitate.

Gruparea de români au acționat în orașele Koln, Bergheim, Krefeld, Essen și în Austria, în orașele Linz și Fankenmarkt. Polițiștii au descins și la un depozit din zona orașului Pulheim, din Austria, unde au bunurile cumpărate cu ajutorul banilor obținuți ca urmare a aplicării schemei de fraudare.

Laborator de falsificat acte

Într-un apartament din Bergheim, oamenii legii au găsit o întreaga aparatură cu ajutorul căreia se falsificau acte de identitate și permise de conducere, care ulterior au fost folosite pentru a înșela auroritățile germane din domeniul asistenței sociale.

Începând cu martie 2020, autoritățile germane din Dusseldorf au anunțat că vor acorda ajutor de Covid persoane care se infectează cu noul coronavirus. Astfel, ajutorul se ridica la peste 1.000 de euro și era plătit pe perioada în care persoana infectată se afla în izolare la domiciliu.

Drept urmare, cei patru români care au fost deja arestați, și care au fost acuzați ce constituirea unui grup de criminalitate organizată au falsificat mai multe acte de identaitate germane, pe numele unor români, care nu au fost niciodată cetățeni germani. În total, autoritățile germane au plătit ajutorul de Covid, estimat în prezent la aproximativ 1,2 milioane de euro, din care aproximativ 800.000 de euro au fost plătiți.

În urma perchezițiilor, polițiștii germani au descoperit că rețeaua se ocupa de falsificarea actelor pentru minori, pe care le-au pus în plată pentru a primi alocațiile de stat pentru copii. În acest moment, există indicii serioase că rețeaua funcționa liniștită din anul 2013.