Campanie PNL pentru Pilonul 2: “Dragnea și Tăriceanu pun la cale jaful secoulului din banii de pensie ai românilor!”

Campanie PNL pentru Pilonul 2: “Dragnea și Tăriceanu pun la cale jaful secoulului din banii de pensie ai românilor!”

PNL a demarat o campanie națională pentru informarea populație cu privirea la utilitatea menținerii Pilonului 2 de pensii, românii fiind sfătuți să semneze o petiție în acest sens. Libearlii acuză guvernarea că vrea să vor să desființeze Pilonul 2 și să pună mâna pe banii românilor din conturile personale de pensie.

Președintele organizației județene a PNL Constanța, deputatul PNL Bogdan Huțucă a prezentat, astăzi, într-o conferință de presă pliantele care vor fi împărțite populației în vederea informării acesteia asupra avantajelor Pilonului 2 de pensii. “Dragnea și Tăriceanu pun la cale jaful secoulului din banii de pensie ai românilor” atenționează liberalii. PNL explică, astfel că peste 4 milioane de angajați români contribuie la Pilonul 2 pentru o pensie privată suplimentară față de cea pe care le-o va da statul. Până acum s-au adunat peste 9,1 miliarde de euro în conturi personale la fondurile de pensii din Pilonul 2 .

În campania lor de informare și de strîngere de semnături PNL informează că “PSD și ALDE vor să desființeze Pilonul 2 și să pună mâna pe banii românilor din conturile personale de pensie”. Iar despre Pilonul 1 de Stat, se arată: “Contribuția angajatului este de 21,5% din salariul brut. Banii sunt în contul statului din care se plătesc pensiile publice actuale. Pilonul public de pensii nu reușește să acopere plata pensiilor și funcționează cu un deficit de 14 miliarde de lei. Pensia publică este un drept plătit de stat până la finalul vieții”.

Bogdan Huțucă a spus că partidul nu a impus strângerea unui număr anume de semnătri însă “faptul că prin PNL, contributorii au fost informați asupra drepturilor pe care le au, câștigul este nemaipomenit pentru noi". Însă proiectul nu va fi abandonat sub nicio formă.  

Ne puteți urmări și pe Google News

“Va face parte din programul nostru de guvernare. Nu acceptăm în nici un fel ca pilonul 2 de pensii să devină subfinanțat, iar faptul că guvernul s-a folosit de transferul contribuțiilor ca să scadă la 3,75 contribuția care se oferă pilonului 2 de pensie, cu consecințe imediate în conturile individuale ale fiecărui cetățean, este inacceptatbil din punctul nostru de vedere. Iar reintroducerea sistemului cu cote până la 6%, ulterior până la 8% în condițiile menținerii contribuției de 25% este proiectul nostru. Deci, în orice scenariu, noi, din punctul nostru de vedere, ne atingem obiectivul”, a subliniat depututul PNL de Constanța, Bogdan Huțucă.