Evenimentul Zilei > Politica > Camera Deputaților: Comisia de sănătate a respins proiectul privind prevenția în sănătate
Camera Deputaților: Comisia de sănătate a respins proiectul privind prevenția în sănătate

Camera Deputaților: Comisia de sănătate a respins proiectul privind prevenția în sănătate

Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor a dat raport de respingere proiectului de lege privind prevenţia în sănătate, iniţiat de Partidul Naţional Liberal.

Preşedintele comisiei, Florin Buicu, a explicat că proiectul va fi discutat şi votat în Senat, după care se va întoarce la Camera Deputaţilor, care este for decizional. 

"Noi am respins proiectul iniţial, care modifica structura Guvernului prin înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Prevenţie în Sănătate. În acea formă, Camera Deputaţilor era prima Cameră sesizată, iar Senatul – decizională. Prin propunerile de amendamente venite din partea iniţiatorilor s-a scos complet Agenţia Naţională de Prevenţie în Sănătate din lege, iar în aceste condiţii Camera a devenit decizională. De aceea proiectul, în noua formă, care are doar partea de prevenţie, se duce la Senat şi se întoarce la Cameră. Corect ar fi fost ca iniţiatorii să ia la cunoştinţă de propunerile societăţii civile de modificare a proiectului şi să-l retragă de la Cameră, pentru a-l depune la Senat ca primă Cameră sesizată", a explicat Buicu. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: