Evenimentul Zilei > International > Cambridge Analytica, campanii electorale cu PROSTITUȚIE și MITĂ. Victoria lui Trump în alegeri, pusă sub semnul întrebării?
Cambridge Analytica, campanii electorale cu PROSTITUȚIE și MITĂ. Victoria lui Trump în alegeri, pusă sub semnul întrebării?

Cambridge Analytica, campanii electorale cu PROSTITUȚIE și MITĂ. Victoria lui Trump în alegeri, pusă sub semnul întrebării?

Șefii de la Cambridge Analytica, cei care desfășoară campanii electorale în întreaga lume, au fost surprinși, în cadrul unei anchete sub acoperire realizată de Channel 4 News, în ipostaze compromițătoare, discutând despre campanii electorale „animate” de mită și prostituție.

Directorii executivi ai Cambridge Analytica- compania de date căreia i se datorează victoria în alegeri a lui Trump au fost filmați spunând că ei i-ar putea surprinde pe politicieni în situații compromițătoare cu mită și prostituate ucrainiene, potrivit channel4.com.

În cadrul anchetei secrete realizată de Channel 4 News, directorul executiv al Cambridge Analytica, Alexander Nix, a fost surprins declarând că firma britanică desfășoară, în mod secret, campanii electorale în întreaga lume. Nix a vorbit despre prostituate ucrainiene, adăugând că acestea „sunt foarte frumoase și lucrează foarte bine”. Totodată, Nix a spus: „vom oferi o sumă mare de bani candidatului pentru a-și finanța campania în schimbul terenului, de exemplu, și vom avea totul înregistrat, vom blura fața oamenilor noștri și o vom posta pe internet”.

Oferirea de mită funcționarilor publici constituie o infracțiune atât în temeiul Legii Britanice privind darea de mită cât și al Legii privind corupția în SUA. Cambridge Analytica operează în Marea Britanie și este înregistrată în SUA, scrie Hot News.