Evenimentul Zilei > Politica > Călin Popescu Tăriceanu: Candidații nu mai sunt selectați de cetățeni, ci de procurori
Călin Popescu Tăriceanu: Candidații nu mai sunt selectați de cetățeni, ci de procurori

Călin Popescu Tăriceanu: Candidații nu mai sunt selectați de cetățeni, ci de procurori

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut în această sară la Antena 3 că selecția candidaților nu mai este făcută de cetățeni, ci de procurori, care arestează pe unul sau pe altul.

”Selecția candidaților nu mai este făcută de cetățeni, este făcută de procurori, care arestează pe unul sau pe altul. (…)  Vă dau exemple concrete: Onțanu, Olguța Vasilescu sau Robert Negoiță. Este vorba despre faptul că sunt lucruri întâmplate în urmă cu 8-10 ani și nu s-a întâmplat nimic, dar acum în plină campanie electorală acești oameni sunt scoși din joc”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

El a mai spus că președintele  Klaus Iohannis ar trebui să țină cont de propria situație juridică, înainte de a-i cere lui Liviu Dragnea să se retragă.

"M-a deranjat foarte mult atitudinea președintelui, care l-a sunat pe Liviu Dragnea și i-a cerut să se retragă. Probabil, dacă stăm să ne gândim și dacă dăm lecții de moralitate să ne gândim ce s-ar fi întâmplat în Germania, dacă președintele de acolo era condamnat, așa cum este Iohannis, credeți că mai stătea pe acel scaun? Nu! Pleca imediat!În acest context cred că președintele României ar fi trebuit să fie mult mai rezervat în a-i da lecții lui Liviu Dragnea”, a mai spus Tăriceanu.