Evenimentul Zilei > International > Căldură garantată pentru cetățenii maghiari. Ce au decis oficialii de la Budapesta, în mijlocul crizei
Căldură garantată pentru cetățenii maghiari. Ce au decis oficialii de la Budapesta, în mijlocul crizei

Căldură garantată pentru cetățenii maghiari. Ce au decis oficialii de la Budapesta, în mijlocul crizei

Ungaria și-a asigurat furnizarea de gaze naturale pe perioada iernii. Câteva miliarde de metri cubi de gaze care au fost stocate până pe data de 30 septembrie vor acoperi toate nevoile interne ale statului, a transmis agenție ungară de presă MTI, citând un comunicat emis miercuri de către Autoritatea Maghiară de Reglementare a Energiei (MEKH).

An de an, autoritățile verifică disponibilitatea resurselor de gaze naturale pentru aprovizionarea utilizatorilor casnici, precum și pregătirea centralelor termice pentru sezonul rece și disponibilitatea stocurilor de combustibil necesare.

În funcție de aceste variabile, autoritățile determină necesarul de gaze naturale care trebuie stocat pentru a se asigura furnizarea de gaze naturale pentru consumul cetățenilor pe perioada de iarnă. Cantitatea de gaze necesare se calculează pe baza consumului ultimelor 120 de luni.

Ungaria a încheiat perioada de stocare a gazului în 2021

Perioada de stocare a gazelor naturale s-a încheiat, în Ungaria, în anul 2021, pe data de 30 septembrie. Potrivit informațiilor comunicate de autorități, Ungaria are un stoc de 5, 28 miliarde de metri cubi de rezerve de gaz naturale, adică un nivel de umplere de peste 83%, care include atât stocurile comerciale, cât și stocurile de siguranță, de 1, 45 miliarde de metri cubi.

Cinci miliarde de metri cubi de gaze naturale vor acoperi nevoile cetățenilor ungari pe perioada iernii acestui an, au transmis autoritățile din Ungaria, care au supus controalelor și instalațiile de stocare subterane din cauza faptului că, într-o zi foarte rece de iarnă, jumătate din consumul de gaze naturale poate proveni din această sursă.

Cetățenii maghiari sunt asigurați pe perioada iernii

În circumstanțe extreme, chiar și în cazul unei crize de aprovizionare cu gaz natural, populația maghiară va putea să treacă cu brio peste perioada iernii prin intermediul stocului de siguranță disponibil în plus față de cel comercial.

Aprovizionarea cu gaze naturale în Ungaria se realizează cu ajutorul instalațiilor de stocare, a importurilor de gaze naturale și cu ajutorul gazului obținut în urma extracției interne, a relatat MEKH, potrivit ziarulromanesc.at.

Premierul maghiar Viktor Urban a precizat că nu vor exista creșteri de prețuri. Mai mult decât atât, pentru a-și ajuta cetățenii să treacă peste criza economică, prim-ministrul Ungariei returnează tuturor maghiarilor cu cel puțin un copil impozitul pe venit plătit. Astfel, aproape 2 milioane de maghiari vor încasa aproximativ 900 de euro drept sprijin financiar.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: