Evenimentul Zilei > International > Călătorie în timp. Proprietarul unui bar din Anglia a găsit o comoară între pereții localului
Călătorie în timp. Proprietarul unui bar din Anglia a găsit o comoară între pereții localului

Călătorie în timp. Proprietarul unui bar din Anglia a găsit o comoară între pereții localului

Proprietarul unui bar din Anglia a descoperit o comoară între pereții localului pe care îl deține de 11 ani de zile.

O „capsulă a timpului” a fost găsită între pereții unui pub din comitatul ceremonial Somerset, Anglia, unde proprietarul actual al localului făcea renovări. În timpul noilor reconstrucții, proprietarul Holcombe Farmshop and Kitchen, din Radstock, Somerset, pe nume Toby Brett, a găsit o cutie cu mai multe monede, timbre, chitanțe, dar și o listă de prețuri din anul 1971.

Cutie de comori între pereții barului

O cutie ascunsă între pereții barului al cărui proprietar este Toby Brett, descoperită de acesta în timpul unor renovări ale localului, conținea mai multe monede, timbre, cartonașe de bere, chitanțe ale taxelor auto, o listă de prețuri din anul 1971 și un bilet de parcare de o liră pe oră și o scrisoare.

Scrisoarea era „pentru proprietarul actual de la un fost proprietar, cu noroc” și data din 13 iulie 1973. Fostul proprietar ar fi fost E. Pockson, care făcuse multe modificări la nivelul clădirii, potrivit presei internaționale.

Reacția inedită a proprietarului

Proprietarul actual al barului, Toby Brett, s-a arătat extrem de entuziasmat de comoara pe care a găsit-o între pereții barului pe care îl administrează de 11 ani de zile. El a expus toate obiectele pe un panou astfel încât acestea să poată fi admirate de către toți clienții localului.

„A fost o descoperire foarte plăcută, există câteva lucruri foarte interesante acolo. A fost destul de amuzant să văd lista de prețuri din 1971 pentru Wadworth Brewery, care este o fabrică de bere pe care o folosim și astăzi. Cu siguranță s-a schimbat puțin de atunci”, s-a exprimat, pentru presa internațională, proprietarul localului Holcombe Farmshop and Kitchen, din Radstock, comitatul ceremonial al Angliei Somerset.

Clădirea în care se află barul proprietarului Toby Brett datează din anul 1800, potrivit ultimelor detalii apărute în spațiul public. În apropiere, proprietarul are și o fermă, astfel încât să poată procura singur produse locale, notează stiriprotv.ro.