Evenimentul Zilei > Justitie > „Călăii” lui Liviu Dragnea și Ioan Niculae au fost promovați
„Călăii” lui Liviu Dragnea și Ioan Niculae au fost promovați

„Călăii” lui Liviu Dragnea și Ioan Niculae au fost promovați

Decizii importante la Consiliul Superior al Magistraturii - CSM. Procurorii Paul Dumitriu și George Adrian Matei, cei care au obținut condamnarea mai multor oameni influenți din societatea românească, au obținut funcții importante.

Paul Dumitriu și George Adrian Matei au fost numiți ca interimari cu un mandat de 6 luni la șefia Secției I a direcției de Combatere de Corupție.

Paul Dumitriu, fost adjunct la Secția a 2-a din DNA de Combatere a Infracțiunilor asimilate corupției este cel care a obținut condamnarea lui Relu Fenechiu (PNL) – fost ministru al Transporturilor la 5 ani de închisoare cu executare, a lui Ioan Niculae – om de afaceri și a lui Gheorghe Bunea Stancu, la câte 3 ani de închisoare cu executare. De asemenea, Dumitriu este și unul dintre procurorii DNA care a anchetat dosarul Ordonanței 13 și care a clasat inițiat dosarul Tel Drum.

George Adrian Matei este procurorul care a obținut condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive. De asemenea, Matei a semnat unul dintre rechizitoriile Microsoft, cu privire la Claudiu Florică și Dinu Pescariu și a dat o clasare controversată când a închis dosarul nașul actualului procuror general interimar, Bogdan Licu, informează G4media.ro.