Câinii, izgoniţi din curtea Uzinei Ford

Câinii, izgoniţi din curtea Uzinei Ford

O asociaţie pentru protecţia animalelor acuză serviciul de ecarisaj Craiova că a strâns circa 200 de câini din curtea Uzinei Ford, pe care apoi i-a eliberat pe străzile din oraş.

„Pentru că veneau domnul Băsescu, domnul Tăriceanu şi cei de la Ford, ei ne-au cerut să-i scăpăm de câinii care le-ar fi făcut o imagine proastă. Noi le-am spus că nu avem ce să facem cu ei şi că trebuia să ne anunţe mai din timp ca să le putem găsi un adăpost“, a spus vicepreşedinta Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor, Aurelia Loacă.

În ziua în care a fost preluată fabrica de la autorităţile române, câinii nu au putut fi zăriţi printre oficialii care au împânzit uzina. Câteva zile mai târziu, serviciul de ecarisaj a ridicat mai mulţi câini din curtea Ford. „În două zile, câinii au fost ridicaţi şi duşi la adăpostul de la Făcăi. Am sunat la primărie şi am întrebat ce se întâmplă mai departe cu aceşti câini şi mi s-a spus că li se va da drumul pe străzile Craiovei, pentru că sunt ai oraşului“, a mai spus Loacă. Sorin Ciobanu, directorul Serviciului de Ecarisaj, susţine că a ridicat din curtea Ford doar 30 de patrupede, şi asta pentru că reprezentanţii fabricii au cerut acest lucru.

„Câinii pot fi ridicaţi de pe o proprietate privată dacă se face o cerere scrisă, urmând ca solicitantul să plătească operaţiile de castrare“, a explicat Ciobanu. Maidanezii de la Ford vor ajunge cel mai probabil în stradă, întrucât reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor spun că nu au unde să îi adăpostească.

Ne puteți urmări și pe Google News