Evenimentul Zilei > Sport > „Câinii” au mușcat de trei ori pe Giulești
„Câinii” au mușcat de trei ori pe Giulești

„Câinii” au mușcat de trei ori pe Giulești

Chiar și cu un om în minus, Dinamo a reușit, sâmbătă, să se împună în fața Rapidului, cu umilitorul scor de 3-0, bifând cea de-a zecea partidă fără înfrângere în fața formației de lângă Podul Grant

Cei 3.500 de spectatori ai partidei de pe bătrâna arenă din Giulești au creat o atmosferă de poveste, însă deznodământul meciului a înclinat spre bucuria echipei oaspete. Dinamo a câștigat, sâmbătă, fără prea mari emoții disputa cu Rapid, din derby-ul etapei a 9-a, cu scorul de 3-0, reușind să-și mențină invincibilitatea în fața rivalei bucureștene. „Câinii” au rămas încă din primele minute în inferioaritate numerică, atunci când, în minutul 8, Nedelcearu a fost eliminat de centralul Alexandru Tudor, după un fault comis în postura de ultim apărător.

„Scorul reflectă realitatea din teren”

Deși tribunele au simțit că acela a fost momentul în care Rapidul putea merge spre victorie, elevii lui Ionel Ganea nu au fost în stare să pună în pericol poarta dinamovistului Marc. Fapt ce i-a făcut pe „alb-roșii” să profite de situație, reușind să deschidă scorul prin lovitura de cap a lui Cordoș, venită din centrarea lui Rotariu (39). În actul secund, Dinamo a crezut în mărirea avantajului de pe tabelă și i-a taxat din nou pe rapidiști. Marius Alexe a scăpat singur cu Drăghia și a dublat avantajul (83), iar în prelungirile jocului, Bărboianu a punctat în urma unei lovituri de pedeapsă (90+4).

La finalul derby-ului, Flavius Stoican, tehnicianul formației Dinamo, a declarat că nu a fost supărat pentru eliminarea apărătorului dinamovist. „E un scor care reflectă realitatea din teren. Am dominat, chiar dacă am jucat în inferioritate. Nedelcearu e un băiat tânăr, va învăța multe din această greșeală. La pauză, Matei le-a cerut colegilor să joace pentru Ionuț, să câștigăm pentru el”, a spus Stoican. De partea cealaltă, Ionel Ganea, antrenorul Rapidului, a afirmat că rezultatul înregistrat în Giulești este unul mincinos. „Am început meciul foarte bine, dar din păcate n-am marcat. După eliminare, Dinamo a jucat pe contraatac, i-a ajutat și golul din fază fixă, iar noi n-am mai putut egala. Elevii mei nu au fost destul de calmi și de răbdători la construcție. Scorul e mincinos!”, a conchis antrenorul în vârstă de 41 de ani.

Fanii l-au amenințat pe Valerii Moraru

Dezămăgiți de înfrângerea usturătoarea în fața rivalei Dinamo, suporterii rapidiști aflați la Tribuna 0 a stadionului „Giulești-Valentin Stănescu” și-au ieșit din minți și au trecut la amenințări la adresa finanțatorului Valerii Moraru. „Ce e asta, mă, îți place? Dacă ne retrogradezi, te dăm afară cu pietre și eu o să fiu ăla care o să arunce primul în tine. Ai venit, atunci bagă bani, că din gură văd că știi să dai”, a tunat unul dintre fani. Mai mult, tehnicianul Ionel Ganea a fost și el apostrofat de rapidiști la finalul meciului: „Pleacă, bă! Ești un nesimțit și nu o să pleci. O să te facem noi să pleci până la urmă. Ai distrus echipa asta!”.