Dinamo a încheiat etapa a doua a Ligii I cu un succes pe terenul formației Universitatea Cluj (scor 3-2), la capătul celui mai spectaculos meci al începutului de sezon.

Datoria care atârnă ca o piatră de moară

Pare că insolvența le priește „roș-albilor”, care au contabilizat cel de-al treilea succes stagional, după victoriile din Cupa Ligii (3-1 cu Concordia Chiajna, în deplasare) și Liga I (4-0 cu Oțelul Galați, acasă).

Partea proastă este legată de perspectivele inexistente pe plan european. Dinamo nu a putut participa în această ediție a Ligii Europa, din cauza stării de insolvență, fiind înlocuită de CFR Cluj. Situația se va prelungi și în sezonul viitor. Chiar dacă ar câștiga campionatul intern, „câinii” nu ar putea lua startul în Liga Campionilor. În aceste condiții, clubul se învârte în jurul cozii. Veniturile se bazează doar pe vânzarea jucătorilor, iar datoria de 15,68 de milioane de euro pare copleșitoare.

Și Valentin Lazăr își face bagajele

Astfel, pe lista jucătorilor care ar putea părăsi gruparea din Ștefan cel Mare se află și Valentin Lazăr, marcatorul unui gol superb în meciul de la Cluj.

„Eu nu știu nimic despre o eventuală plecare de la Dinamo. Momentan, nu mă gândesc la niciun transfer. Important este ca evoluţiile mele să atragă atenţia mult mai multor echipe”, a declarat Lazăr.

La finalul confruntării cu „șepcile roșii”, antrenorul Flavius Stoican a vorbit despre câștigarea titlului, performanță ce nu a mai fost reușită de „roș-albi” din sezonul 2006-2007.

„Trebuie să fim atenţi la următorul meci, nu trebuie să spunem doar că vrem titlul, că nu este bine aşa. Ca să câștigi titlul trebuie să iei meci cu meci. Vom întâlni pe ASA Târgu Mureș, echipă care are jucători care pot arăta multe pe teren, dar dacă vom fi serioși vom învinge”, a afirmat tehnicianul dinamoviștilor.