CÂINII ADOPTAŢI au atacat o muribundă. Stăpânii maidanezilor care l-au sfâşiat pe Ionuţ au scăpat de urmărirea penală. Plus: IMAGINI INEDITE cu locul unde a murit femeia

CÂINII ADOPTAŢI au atacat o muribundă. Stăpânii maidanezilor care l-au sfâşiat pe Ionuţ au scăpat de urmărirea penală. Plus: IMAGINI INEDITE cu locul unde a murit femeia

Femeia muşcată de maidanezi lângă Piaţa Obor a murit din cauza intoxicaţiei cu alcool. Animalele care au atacat-o aveau stăpân. Potrivit datelor obţinute de EVZ, Asociaţia Cuţu Cuţu este reprezentată, în aceste documente de adopţie, şi de Lavinia Nica. Este vorba de aceeaşi persoană care a luat în îngrijire maidanezi, în numele Asociaţiei "Caleidoscop", în tragicul caz al lui Ionuţ Anghel, băiatul de 4 ani ucis de mai mulţi maidanezi adoptaţi.

La şase luni de la groaznicul atac al câinilor fără stăpân asupra "Îngerului blond", în Parcul Tei, Ionuţ Anghel, maidanezii au muşcat o femeie care tocmai îşi dăduse sufletul. În urma incidentului care a avut loc, joi dimineaţă, într-un parc de joacă pentru copii situat lângă Piaţa Obor, din Capitală, s-a descoperit că maidanezii adunaţi din acea zonă aparţin unor ONG-uri sau persoane fizice care le adoptaseră şi trebuia să aibă grijă de ei. Mai mult, unul dintre comunitarii capturaţi figurează ca fiind adoptat de o anume Raluca Pahomi, în responsabilitatea căreia ar intra 110 câini, în 3 ani. ASPA a mai precizat că, în ultimele şase luni, a fost solicitată de patru ori să intervină în vecinătatea zonei în care s-a produs incidentul.

Cert este că toate documentele sunt pregătite pentru a fi puse la dipoziţia Poliţiei care investighează cazul "Îi plăcea să bea" Micul parc este frecventat, mai ales noaptea, de oameni ai străzii, iar în zonă erau "cinci-şase câini" de care aveau grijă locatarii blocului din apropiere. Costel Ionescu, un bunic de 48 de ani, care şi-a adus, ieri, nepoţii la joacă în acel parc, ne-a spus că femeii care a murit "îi cam plăcea să bea". "Era o doamnă de până în 50 de ani, blondă, fără casă, fără masă. Acolo era locul ei", ne-a indicat omul banca lângă care a fost găsită. În urma autopsiei, legiştii ne-au spus că pe cadavru erau numeroase urme de muşcături, pe mâini, coapse sau pe trup, dar nu ar fi fost vitale. Analizele de sânge au stabilit că victima avea o alcoolemie mare, de peste trei la mie, iar procurorii au precizat că intoxicaţia etilică e cauza morţii. Adopţii interzise În urma incidentului, Răzvan Băncescu, şeful Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), a declarat că organizaţiile neguvernamentale şi persoanele fizice care nu şi-au respectat obligaţiile adoptării de câini fără stăpân nu vor mai avea voie, de luni, să preia maidanezi. Interdicţia vizează şase organizaţii neguvernamentale şi 25 de persoane fizice. Vinovaţii de moartea lui Ionuţ, la judecată În ziua în care s-a aflat de femeia decedată în parc, procurorii Parchetului General au finalizat ancheta morţii groaznice a băiatului în vârstă de patru ani, Ionuţ Anghel (foto). Anchetatorii i-au trimis în judecată pe cei consideraţi responsabili : Constantin Ciorăscu, administratorul firmei care deţinea terenul pe care a avut loc tragedia, firma care deţinea terenul respectiv, Tei Rezidenţial, şi Administraţia Domeniului Public Sector 2. Acuzaţiile sunt de ucidere din culpă. Ciorăscu riscă închisoare de la 2 la 7 ani. ADP Sector 2 e acuzată că nu a luat măsuri de împrejmuire Parcului Tei, iar firma că nu a supravegheat câinii şi nualuat măsura supravegherii zonei. Pentru aceste fapte, firma şi ADP-ul riscă doar o amendă. Totuşi, cei care adoptaseră câinii găsiţi în zona Parcului Tei şi le-au dat drumul pe străzi, au scăpat de urmărirea penală. Conform legii 258/2013, abandonarea câinilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News