Cinci animale chinuite de foame mănâncă din leșul unui alt patruped care murise cu puțin timp înainte.

„Scene din astea tot o să vedeți aproape în fiecare zi”, spune un vecin, care continuă: „Domnule, nu mai avem la cine să ne plângem sau cui să cerem ajutorul. 35 de familii suntem în pragul nebuniei din cauza mirosului, a infecției și a gălăgiei”.

În alt colț al proprietății, într-o cușcă ce se vrea un fel de adăpost, se poate vedea cadavrul unui alt câine, care încă nu a fost devorat. Locuința aparține unei femei, Bianca Pop, care pleacă seara târziu și vine, dacă vine, după orele prânzului. Peste noapte, în casă, sunt încuiați vreo 30 de câini, încă vreo zece sunt într-un padoc, iar restul sunt lăsați prin curte.

Cu Bianca Pop nu a putut vorbi nimeni, vecini, inspectori de la Protecția Animalelor sau polițiști. Primarul comunei, Grigore Fati, susține că a încercat să intre în curte, dar i-a fost cerut mandatul: „Am fost cu polițiștii acolo, care ne-au spus că nu pot intra că le trebuie mandat. Am vrut să intrăm în curte să luăm câinii, nu se poate intra”.

La rândul său, directorul DSV Cluj, Ioan Oleleu, dă vina pe lege: „De foarte multe ori am fost acolo. Câinii sunt cu stăpân, așa sunt trecuți în carnetele de sănătate și adăposturile sunt pentru câini fără stăpân. Suntem într-o situație fără ieșire”.

Cele 35 de familii care locuiesc în zonă sunt disperate. „De șase ani ne zbatem în mizeria asta. Acum vine vara și ne omoară și muștele. Am făcut și plângere penală, dar nimic”, spune o altă vecină.