Evenimentul ZileiSocialCadou de la ANAF pentru Victor Ciorbea! Fostul Avocat al Poporului, scutit de datorii uriașe

Cadou de la ANAF pentru Victor Ciorbea! Fostul Avocat al Poporului, scutit de datorii uriașe

Cadou de la ANAF pentru Victor Ciorbea! Fostul Avocat al Poporului, scutit de datorii uriașe
Victor Ciorbea și soția au fost scutiți de plata unei sume uriașe la statul român.

Victor Ciorbea și soția sa, Lacrima Ciorbea sunt beneficiarii unei amnistii fiscale decise de Ministerul Finanțelor. Potrivit Radio România Liberă, soților Ciorbea le-a fost ștearsă peste 70% din datoria la ANAF, ce au reprezentat impozite neplătite de un deceniu.

Procedura a fost foarte simplă și convenabilă pentru soții Ciorbea. Fostul Avocat al Poporului și premier al României în perioada 1996-1998 a mers zilele acestea la Fisc, undea a plătit 100.000 de lei (aproximativ 21.000 de euro), sumă ce reprezintă impozitele restante din 2008.

Astfel, lui Victor Ciorbea i-a fost șters restul de datorie, în valoare de aproximativ 270.000 de lei (aproximativ 57.000 de euro). În 2014, când a fost numit de către Victor Ponta Avocat al Poporului, Ciorbea avea datorii de peste un milion de euro la o bancă, pentru casa cu piscină din apropierea lacului Floreasca.

În vârstă de 64 de ani, Victor Ciorbea a preluat funcția de Avocat al Poporului în aprilie 2014 și a încheiat mandatul în iulie 2019. În funcție a fost succedat de către Renate Weber.

*Ciorbea a plătit o treime din datorie. Sumele de care a fost scutit au reprezentat penalități, întrucât Ciorbea nu mai plătise statului român taxe de 11 ani; potrivit amnistiei fiscale, persoanele care au datorii de până un milion de lei, sunt scutite de plata penalităților, dacă plătesc obligațiile până pe 31 decembrie.


Accesează: