Evenimentul Zilei > Politica > Cabinetul din „umbră” al PSD. Planul secret al lui Marcel Ciolacu după moțiunea de cenzură
Cabinetul din „umbră” al PSD. Planul secret al lui Marcel Ciolacu după moțiunea de cenzură

Cabinetul din „umbră” al PSD. Planul secret al lui Marcel Ciolacu după moțiunea de cenzură

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a afirmat, joi, că cea mai mare urgență a social-democraților este validarea unei „dubluri" pentru fiecare ministru.

Potrivit lui Ciolacu, după ce moțiunea de cenzură inițiată împotriva Guvernului Orban va trece, PSD va prezenta un „cabinet din umbră”.

„Este o urgenţă a PSD ca să valideze într-un for statutar o dublură a fiecărui ministru şi să intrăm într-o logică de opoziţie coerentă, dar asta nu exclude organizarea şi desfăşurarea conferinţelor din ţară şi organizarea congresului, strategia parlamentară şi, nu în ultimul rând, echipa şi pregătirea alegerilor locale”, a spus Marcel Ciolacu.

PSD împreună cu UDMR va depune o moţiune de cenzură. Acțiunea vine după ce Guvernul Orban a anunţat că îşi va angaja răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

Guvernul a aprobat proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi îşi va angaja răspunderea pentru această iniţiativă legislativă, urmând să transmită, luni, Parlamentului, o scrisoare în acest sens, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, potrivit agerpres.ro