Bye-bye, Jose Mourinho!

Bye-bye, Jose Mourinho!

Dupa multe neintelegeri cu patronul Roman Abramovici, antrenorul portughez a parasit banca tehnica a echipei engleze Chelsea.

Portughezul Jose Mourinho nu mai este de ieri antrenor la echipa engleza Chelsea Londra. Editia on-line a cotidianului „The Sun” a anuntat miercuri seara plecarea lui Jose Mourinho, informatie care a fost confirmata in timpul noptii  de Chelsea. Pe site-ul oficial, gruparea engleza a dat un comunicat: „Chelsea Football Club si Jose Mourinho au acceptat astazi (n.r. - ieri), de comun acord, sa se desparta”.

Contre cu Abramovici

Jose Mourinho a venit ieri-dimineata la centrul de antrenament de la Cobham, unde si-a luat la revedere de la elevii sai, dupa care si-a strans toate lucrurile din birou. Tot ieri a fost numit si un nou antrenor, Avram Grant, care il va avea ca „secund” pe Steve Clarke, cel ce a stat alaturi si de Mourinho. Conducerea gruparii n-a precizat perioada in care Grant se va ocupa de pregatirea echipei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit cotidianului „La Gazzetta dello Sport”, lista de candidati pentru banca tehnica a gruparii patronate de magnatul rus ii cuprinde pe Guus Hiddink (Olanda), Fabio Capello (Italia), Marcello Lippi (Italia), Sven Goran Eriksson (Suedia), Didier Deschamps (Franta) si Jurgen Klinsmann (Germania).

Supranumit „The Special One” (n.r. - cel special), tehnicianul lusitan a avut o relatie incordata cu patronul Roman Abramovici, situatie creata de transferul atacantului ucrainean Andrei Sevcenko si al mijlocasului german Michael Ballack.

Desi a castigat sase trofee cu Chelsea in doi ani si jumatate, aducand titlul national dupa o jumatate de secol, Jose Mourinho n-a reusit sa materializeze cea mai mare dorinta a miliardarului rus: castigarea Ligii Campionilor. In acest an, tehnicianul portughez a inceput cu un semiesec lupta pentru castigarea competitiei.

„Albastrii” au remizat marti, scor 1-1, cu norvegienii de la Rosenborg, pe „Stamford Bridge”. In ziua partidei, Roman Abramovici ii trasase indicatii clare lui Mourinho: doua triumfuri in Liga Campionilor, in zece ani, printr-un joc spectaculos.  

Variante

In viziunea casei de pariuri „William Hill”, numirea lui Jose Mourinho in functia de antrenor al echipei nationale din Portugalia e foarte probabila, avand cea mai buna cota. De asemenea, sunt luate in calcul si alte variante, precum FC Barcelona, Real Madrid, Inter Milano si Juventus Torino. Nu este exclus ca Mourinho sa-i ia locul lui Steven McClaren la nationala Angliei.

Nu ma asteptam ca Mourinho sa-si dea demisia de la Chelsea. Imi pare rau pentru el. Oricum, a facut minuni la Londra. A castigat sase trofee in doi ani si jumatate.  Marile cluburi ale Europei se vor bate pe el. Cred ca o sa se duca in campionatul italian.

CV

Jose Mario dos Santos Mourinho Felix

> Data si locul nasterii: 26 ianuarie 1963, Setubal

> Echipe antrenate: Benfica Lisabona (2000/2001), U.D. Leiria (2001/2002), FC Porto (2002/2004), Chelsea Londra (2004/2007

> Palmares: cu FC Porto - campionatul Portugaliei (2003 si 2004), Cupa Portugaliei (2003), Cupa UEFA (2003), Liga Campionilor (2004); cu Chelsea - campionatul Angliei (2005 si 2006), Cupa Angliei (2007), Cupa Ligii Angliei (2005 si 2007), Supercupa Angliei  (2005)

INTERIMAR

Grant, fost selectioner al Israelului Nascut in 1955, la Petah Tikva, in Israel, antrenorul Avram Grant a adunat experienta pe banca tehnica a echipelor Hapoel Petah Tikva, Maccabi Tel Aviv, Hapoel Haifa si Maccabi Haifa. In 2002, Grant a fost instalat in functia de tehnician al echipei nationale de seniori din Israel. Sub conducerea sa, selectionata israeliana a fost la un pas de a se califica la Cupa Mondiala din 2006, din Germania.

In Grupa 4 preliminara, castigata de Franta, nationala Israelului a inregistrat patru victorii si sase remize, adunand acelasi numar de puncte, 18, ca si Elvetia. „Ceasornicarii” au mers la Mondialul german in urma rezultatelor din meciurile directe cu Israel (2-2 in deplasare si 1-1 acasa). Pe 8 iulie 2007, miliardarul Roman Abramovici l-a numit pe Avram Grant director tehnic la Chelsea.