Klaus Iohannis a anunțat imediat după căderea guvernului Dăncilă că începe consultările cu partidele parlamentare:

„Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11:00, pentru că avem urgentă nevoie de un nou guvern. Voi asculta opțiunile partidelor și voi propune o soluție de Executiv cu un mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă și eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfășura acestea.(…)

În cadrul consultărilor, voi constata în ce măsură există un astfel de consens și care este cea mai bună variantă pentru bunul mers al României în perioada imediat următoare. Din acest moment, prioritară devine punerea în aplicare a celei mai bune soluții constituționale pentru ca românii să fie cât mai puțin afectați de efectele acestei perioade post-moțiune.”

Vă prezentăm lista cu posibilii ministeriabili ai PNL, așa cum rezultă din informațiile primite de EvZ din zona PNL.

Prim-ministru: Ludovic Orban

Ministru de Interne: Victor Paul Dobre

Ministrul Apărării: Ovidiu Raețchi

Ministru de Finanțe: Florin Câțu

Ministru de Externe: Rareș Bogdan

Ministru Economiei: Iulian Dumitrescu

Ministrul Dezvoltării: Robert Sigartău

Ministrul Transporturilor: Lucian Bode

Ministrul Educației: Raluca Turcan

Ministrul Agriculturii: Marcel Vela

Ministru Muncii: Dan Vîlceanu

Ministrul Culturii – Gigel Stirbu

Ministrul Fondurilor Europene – Ciprian Ciucu

SGG: Cristian Barbu

Aceste nume au fost confirmate parțial și de Rareș Bogdan aseară într-o emisiune TV: ”Avem câte 3-4 propuneri pentru fiecare minister. Vom avea 15 ministere în guvernul Orban. Robert Sighiartău e un om extrem de valoros. A demonstrat ca secretar general al PNL, e un excelent manager, are, la 33 de ani, 3 copii și soția care s-a mutat din Leeds în România, care este un om extrem de bogat. Familia lui este una dintre cele mai bogate din Bistrița, nu are nevoie să facă nicio șmecherie. E un om excepțional pe vreo 4 ministere, dar nu cred că vrea la Interne.”, a declarat Rareș Bogdan.