Evenimentul Zilei > EVZ Special > Bunicuța mafiotă la 80 de ani. Octogenara Eva făcea trafic cu țigări, alcool și motorină și avea amant „tinerel”
Bunicuța mafiotă la 80 de ani. Octogenara Eva făcea trafic cu țigări, alcool și motorină și avea amant „tinerel”

Bunicuța mafiotă la 80 de ani. Octogenara Eva făcea trafic cu țigări, alcool și motorină și avea amant „tinerel”

O femeie de 80 de ani a ajuns pe lista „most wanted” a Poliției din Făget, fiind cercetată pentru contrabandă. Se pare că pensionara pusese la punct o minirețea în care și-a atras fiul, nora, dar și pe mai tânărul său concubin, în vârstă de 69 de ani.

Când polițiștii au descins la femeie acasă, în localitatea Povergina, au dat peste 10.000 de țigarete netimbrate. Octogenara le vindea pe stradă, ascunse prin fuste, de mult timp, convinsă că niciun om al legii nu se va lua de viața ei de „bunicuță”.

10 lei pachetul

„În fapt, în luna martie a.c., poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că patru persoane, cu vârste între 57 și 80 de ani, desfăşoară activităţi de comerţ ilegal cu ţigări, prejudiciind bugetul consolidat al statului”, a declarat Ancuța Morariu, ofițerul de presă al Poliției Timiș. Rețeaua era coordonată de femeia în etate. Ca orice șefă a mafiei care se respectă, octogenara și-a găsit un iubit mai tânăr decât ea, de „numai” 69 de ani, pe care l-a luat mână dreaptă în activitățile de contrabandă. „De asemenea, fiul bătrânei și soția acestuia au fost cooptați în «afacere», mai arată polițiștii.

Combustibilul, sustras de pe șantierul autostrăzii

Polițiștii orașului Făget au efectuat, sâmbătă, două percheziții domiciliare, la locuințele celor două cupluri, în Făget și Povergina. Au fost descoperite nu mai puțin de 10.599 de țigarete netimbrate, 235 litri de alcool și 5.000 litri de motorină. În cauză, polițiștii continuă cercetă- rile în dosarul penal întocmit sub aspectul s ă v â r ș i r i i infracțiunii de contrabandă. Oficialii Direcției Vamale au fost capacitați să facă inventarul bunurilor de contrabandă descoperite și să calculeze valoarea prejudiciului. De asemenea, polițiștii cercetează sursele de proveniență a mărfurilor. Se pare ca motorina era furată de pe șantierul autostrăzii Lugoj – Deva.

O localitate cu oameni longevivi

Octogenara Eva nu este chiar un caz aparte în zonă. În orașul Făget, de care aparține și satul Povergina, trăiesc, spune primarul Marcel Avram, mai multe persoane trecute de 80 de ani, toate active și întregi la minte. Există chiar și o femeie care a împlinit 101 ani, perfect mobilă și lucidă, capabilă, și acum, să recite poezii cu zeci de strofe. 

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: