Un număr de oameni de știință și istorici au susținut mult timp că dictatorul a reușit să scape de buncăr, fugind în Argentina.    Această teorie controversată este recunoscută de faptul că a existat o a cincea ieșire secretă pe care Hitler ar fi putut să scape din buncărul său, în timp ce trupele inamice au preluat controlul asupra capitalei germane.  

Despre fuga lui Hitler în Argentina puteţi citi AICI:  Documente declasificate ale FBI: Adolf Hitler a fugit în Argentina la bordul unui submarin

Un episod din seria de documentare despre Hitler, difuzat pe Channel History, arată cum experții susțin că buncărul dictatorului avea un al cincilea "tunel secret".  Folosind planuri din zona reconstruită digital, explică faptul că tunelul era la aproximativ 30 de metri de buncăr și l-ar fi putut duce pe Hitler la Tiergarten – versiunea din Berlin a Central Park.  "Nu am știut niciodată că ar putea exista o altă ieșire din buncăr. Este un șoc complet ce am descoperit".

Dar, după cum a subliniat anchetatorul Lenny DePaul în acest episod, "nu avea sens" ca Hitler să fugă dintr-o grădină publică, cum ar fi Tiergarten. Tunelul era situat direct sub Zidul Berlinului și a fost descoperit de oficialii Stasi în 1973 pentru a bloca orice evadare din Berlinul de Est spre Berlinul de Vest. 

Echipa de experți se întrebă de ce liderul nazist ar fi folosit acest tunel 

Documentarul se bazează pe documente MI6 declasificate care sugerează că, după căderea Germaniei naziste, Hitler a supraviețuit celui de-al doilea război mondial și a fugit în America de Sud, potrivit Daily Mail. Un raport declasificat afirmă că pilotul și căpitanul Peter Baumgart au jurat că l-a transportat pe Hitlerul din Berlin pe 29 aprilie 1945, cu o zi înainte de "sinucidere".