Evenimentul Zilei > International > Documente declasificate ale FBI: Adolf Hitler a fugit în Argentina la bordul unui submarin
Documente declasificate ale FBI: Adolf Hitler a fugit în Argentina la bordul unui submarin

Documente declasificate ale FBI: Adolf Hitler a fugit în Argentina la bordul unui submarin

Conform informațiilor primite de către FBI, Adolf Hitler ar fi supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial și a fugit în Argentina la bordul unui submarin. Documentele declasificate și deținute de Agenția de investigații arată că Hitler ar fi supraviețuit. Ei au primit această informație la numai cinci luni de la presupusa sa moartea, pe 30 aprilie 1945, notează Daily Star.

Spionii americani au primit rapoarte care atestă faptul că liderul nazist ar fi fugit din Germania cu un submarin în ultimele zile ale războiului, în timp ce aliații au intrat în Berlin. Se spune că oficialii argentinieni l-au primit cu braţele deschise pe Hitler și că l-ar fi ascuns la poalele Anzilor. Fișierele FBI sunt datate la 21 septembrie 1945, la două săptămâni  după sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial. 

În istoria oficială se spune că Hitler s-a sinucis la Führerbunker la vârsta de 56 de ani, 30 aprilie, cu exact 74 de ani în urmă  

Dosarele FBI  arată că ancheta asupra posibilităţii ca Hitler să fi supraviețuit a fost de interes pentru cei mai înalți oficiali ai Agenției și că aceste documente au devenit o prioritate. Aceste elemente au fost revizuite de către directorul în persoană, John Edgar Hoover. Multe scrisori schimbate între Hoover și subordonații lui arată că au transmis informațiile şi armatei după ce au primit această informație şocantă- Pachetul de date redactat arată că Hitler ar fi sosit în Argentina la două săptămâni și jumătate după căderea Berlinului.  Două submarine s-ar fi aflat pe coasta Argentinei, înainte ca ocupanții săi să fie aduși la poalele Anzilor.  

Hitler ar fi suferit de astm și ulcer. Şi-ar fi ras faimoasa mustață

Liderul nazist ar fi venit în Argentina, cu aproximativ cincizeci de alți oameni, se pare că funcționari și membrii familiilor lor.  Sursa secretă a numit șase oficiali argentinieni care au aranjat să găzduiască ăe liderul nazist  Oficialii FBI care au depus raportul au concluzionat însă că există totuşi o "lipsă de informații directe pentru a susține această poveste în totalitate" și au ajuns la concluzia că există îndoieli cu privire la faptul că sursa le-a spus adevărul. Ei au declarat, de asemenea, în raport că "este imposibil să continue eforturile de al localiza pe Hitler cu puținele informații obținute până în prezent". Dosarul conține şi alte documente care dezvăluie faptul că Hitler era în viață, confirmate chiar de ambasadorul nazist Otto Abetz.  Investigațiile asupra supraviețuirii lui Hitler după cel de-al Doilea Război Mondial au continuat în anii 1950, cu multă atenție acordată Americii de Sud.  

Argentina este cunoscută că a găzduit criminali de război nazist

Cu doar doi ani în urmă, în Buenos Aires a fost descoperită o cameră uriașă de comori aparţinând naziştilor, inclusiv un bust al lui Hitler. Cercetătorii au declarat că descoperirea "ar putea fi o dovadă incontestabilă" a prezenței " liderilor importanți" ascunși în Argentina după cel de-al doilea război mondial. Documentele FBI oferă o perspectivă fascinantă asupra temerii foarte reale că Hitler a reușit să supraviețuiască celui de-al doilea război mondial. 

Cercetătorii au susținut de multe ori că Hitler a supraviețuit datorită circumstanțelor ciudate legate de moartea sa  

Diviziile Armatei Roșii s-au apropiat de Berlin, când Hitler s-a sinucis, iar corpul său a fost ars de soldații sovietici.  Autoritățile ruse au susținut, de asemenea, că Hitler era încă în viață – Joseph Stalin a confirmat cu blândețe că Hitler nu a murit cu adevărat".  Cu toate acestea, investigațiile ulterioare ale oficialilor occidentali sugerează că Führer-ul a fost într-adevăr mort – în ciuda observațiilor înregistrate de către CIA și FBI. 

Unii au susținut că liderii nazisti au fugit în America de Sud cu o comoară 

Se presupune chiar că o aripă supraviețuitoare a SS ar fi putut să se stabilească acolo și chiar ar fi constituit un "Al patrulea Reich". CIA a investigat supraviețuirea lui Hitler în anii 1950, după ce un bărbat care se prezinta ca un fost ofițer nazist a apărut cu o fotografie a lui Adolf Hitler.  Marea majoritate a istoricilor consideră că Hitler a murit în Berlin acum 74 de ani. Mai mult, testele ulterioare au demonstrat că trupul descoperit și care aparține lui Hitler era autentic.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: