Evenimentul Zilei > International > Doliu în politică. Deputatul s-a stins din viață. Ce spun anchetatorii despre moartea sa. News alert
Doliu în politică. Deputatul s-a stins din viață. Ce spun anchetatorii despre moartea sa. News alert

Doliu în politică. Deputatul s-a stins din viață. Ce spun anchetatorii despre moartea sa. News alert

Argentina. Deputatul argentinian Hector Olivares, care pe data de 9 mai a fost victima unui atac armat în centrul capitalei Buenos Aires, a încetat din viaţă duminică din cauza rănilor, a anunţat formaţiunea sa politică, relatează AFP.

În urma atacului un funcționar cu rang înalt, însoțitor al deputatului, și-a pierdut viața.

„Regretăm profund decesul deputatului Hector Olivares. Suntem alături de familia sa în această încercare”, a scris pe Twitter coaliţia la putere Cambiemos din care făcea parte parlamentarul.

Hector Olivares, 61 de ani, a fost împuşcat în timp ce mergea pe stradă în apropierea clădirii parlamentului la Buenos Aires. Un funcţionar cu rang înalt care îl însoţea, Miguel Yadon, 58 de ani, a murit pe loc.

În total, şase persoane au fost arestate pentru implicarea în această dublă crimă, printre care cei doi presupuşi trăgători. Autorităţile au respins orice mobil politic şi privilegiază ipoteza unui atac cu caracter privat care l-a avut ca ţintă pe Miguel Yadon.

Potrivit presei argentiniene, poliţia înclină pentru teza unei reglări de conturi familiale: unul dintre criminali dezaproba o legătură pe care ar fi avut-o Miguel Yadon cu fiica sa.