Rogan a declarat pentru postul privat ATV că a solicitat autorităţilor americane să prezinte orice dovadă de corupţie în cazul invocat de acestea, al unor oficiali al căror nume nu a fost divulgat.

Politicianul ungar a mai spus că premierul Viktor Orban nu a reacţionat până acum „probabil pentru că şi el nu se poate decide dacă este o glumă sau nu”. El a adăugat că guvernul de la Budapesta nu a fost informat despre această chestiune înainte ca în presă să fie publicate informaţii pe tema respectivă, mai scrie agenția oficială ungară, preluată de Agerpres.

Andre Goodfriend, însărcinat cu afaceri la ambasada SUA din Budapesta, a declarat duminică pentru acelaşi post de televiziune că interdicţia de intrare în SUA este o problemă între guvernul american şi individul în cauză, aşa că aceste cazuri nu sunt de obicei dezvăluite publicului.

În acest caz totuşi, ambasada SUA a informat Ministerul de Externe ungar la 6 octombrie că anumiţi oficiali guvernamentali au interdicţie de intrare în SUA din cauză că sunt afectaţi de o rezoluţie prezidenţială referitoare la corupţie.

SUA nu a solicitat guvernul de la Budapesta să întreprindă vreo acţiune, precizând că persoanele vizate vor fi contactate personal. Goodfriend a mai spus că numele oficialilor maghiari vizaţi de interdicţie nu au fost dezvăluite în comunicarea cu ministerul.

El a adăugat că a fost convocat la minister o săptămână mai târziu şi i-a furnizat ministrului de externe Peter Szijjarto aceleaşi informaţii.