UPDATE: Alexandru Burghiu, directorul general al Termoenergetica, compania municipală ce a preluat atribuțiile RADET, după falimentul regiei, a precizat că rețeaua de termoficare are o vechime de 53 de ani și trebuia schimbată de acum trei decenii.

„A avut loc avarie în Bulevardul Basarabia, zona afectată foarte mare, am alimentat sector 2 și 3 dintr-un CET, proiectul spune ca era nevoie de 3 CET-uri. De fiecare data când e avarie, aria e mult mai mare. Am izolat în timpul nopții racordul rupt al magistralei, intrare cu mare greutate, peste 100 de grade, sunt 5 puncte termice care vor fi repuse în funcțiune”, a declarat Alexandru Burghiu.

Întrebat de ce vine apă rece la robinete, acesta a precizat că „foarte puțină lume înțelege, apa fierbinte vine de la centru, dar se face transfer de căldură, ea ajunge în punctul termic prin schimbătoare, sunt circuite separate. La avarie apa nu mai ajunge, în robinete e rece, neîncălzită”.


Autoritățile, în loc să rezolve problemele cât mai rapid se gândesc pe cine să dea vina, iar conductele RADET, pe care nu le-a mai reparat nimeni de pe vremea lui Ceaușescu, par că se vor dezintegra în orice moment.

Vineri seară, cetățenii din Sectoarele 2 și 3 ale Capitalei au rămas, din nou, fără apă caldă și căldură, asta după ce, la finalul lunii noiembrie, au stat mai bine de 10 zile în condiții desprinse din epoca de geață.

Potrivit unui comunicat al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti, furnizarea agentului termic a fost oprită în mai multe zone din Sectoarele 2 și 3, pentru remedierea unor avarii apărute în rețeaua de termoficare.

În noaptea de joi spre vineri, o conductă de apă s-a spart pe bulevardul Ferdinand. Un incident similar, tot pe bulevardul Ferdinand, a avut loc în urmă cu 3 luni, scrie Digi24.