Sicriul cu trupul regizorului Alexandru Darie a fost depus, vineri seara, la Sala „Liviu Ciulei” a Teatrului „Bulandra”, în aplauzele cîtorva zeci de persoane, anunță www.romaniatv. Alexandru Darie a fost director al teatrului  timp de 17 ani. In ferestrele sălii „Liviu Ciulei” au fost depuse buchete din trandafiri albi şi fotografii cu Alexandru Darie iar în foaierul teatrului, spaţiul a fost amenajat, cu trandafiri albi. La intrarea în foaierul Sălii „Liviu Ciulei” a Teatrului „Bulandra” este amplasat un banner alb-negru cu portretul regizorului pe care scrie „Aici locuieşte Alexandru Darie”.

Actorul Marian Râlea a venit să îi aducă un omagiu lui Alexandru Darie , acesta spunând că:„Am pierdut un mare regizor, a fost sufletul Teatrului Bulandra. L-a ţinut 17 ani. O să îmi fie foarte greu să mai joc fără Ducu. Este duhul care ne-a unit de foarte multă vreme. N-am putut decât să îi aduc 60 de trandafiri albi, pentru omul cu o mare bucurie pentru viaţă”.

Admiratorii şi prietenii îi pot aduce un omagiu artistului, la  teatrul Bulandra, până duminică, la ora 12,00, slujba de înmormântare urmând să aibă  loc duminică, la ora 13,00, la Cimitirul Bellu.

Printre spectacolele regizate de Alexandru Darie se numără „Visul unei nopţi de vară”, „Iluzia comică”, „Trei surori”, „Omul cel bun din Seciuan”, „Macbeth”, „Anatomie. Titus. Căderea Romei”, „Orfeu şi Euridice”, „Însemnările unui necunoscut, „Conversaţie după înmormântare”, „The Bach Files” şi „Coriolanus”.

Uniunea Teatrală din România (UNITER) îl descrie pe Alexandru Darie că pe „un artist care a creat şi a trăit întru iubirea pentru teatru, oameni, viaţă”.

Regizorul Alexandru Darie a murit miercuri, la Institutul Clinic „Fundeni”, la vârsta de 60 de ani. Din anul 2002 a fost director al Teatrului „Bulandra” din Bucureşti, iar în perioada 2006 – 2011 a fost preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa.

Alexandru Darie a fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer, conferit de preşedintele României, cu Ordinul „Steaua Solidarităţîi Italiene” în grad de Cavaler şi cu gradul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordat la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa.