Evenimentul Zilei > International > Primul „think tank” la Bruxelles: UNIREA Republicii Moldova cu România, pe agenda europeană”
Primul  „think tank” la Bruxelles: UNIREA Republicii Moldova cu România, pe agenda europeană”

Primul „think tank” la Bruxelles: UNIREA Republicii Moldova cu România, pe agenda europeană”

Pe masa oficialilor de la Bruxelles a fost lansat primul „think tank” care aduce în atenția Uniunii Europene proiectul Unirii Republicii Moldova cu România.

Mai mult, Centrul European pentru Unitate Românească/European Centre for Romanian Unity (ECRU) va promova la nivelul instituțiilor europene unitatea culturală, lingivstică și istorică a celor două state și va sprijini integrarea europeană deplină, notează timpul.md.

 „Obiectivul ECRU nu este de a face lobby sau de a cere voie cuiva să înfăptuim Unirea. Doar cetățenii României și cetățenii Republicii Moldova se pot pronunța în această privință. Scopul nostru este de a introduce atât la nivelul instituțiilor europene, cât și în conștiința publică europeană proiectul Reunificării, dimensiunea sa pașnică și democratică. Bruxelles-ul este un spațiu extraordinar de dezbatere și de informare pentru statele membre. E firesc, și totodată necesar, ca mișcarea unionistă să fie prezentă și aici”, a declarat Bianca Ficuț, coordonatorul organizației.