După ce Comisia a refuzat propunerile PSD – Rovana Plumb și Dan Nica, a ales omul care va reprezenta țara noastră la transporturi. PNL i-a propus pe Siegfried Mureșan și pe Adina Vălean, iar cea din urmă a reușit să convingă.

Cine este Adina Vălean

Adina Vălean are 51 de ani și s-a născut în Băicoi. De profesie este matematician, a intrat în PNL în 1999 și a fost căsătorită cu Crin Antonescu.

Membru al grupului PPE, Adina Vălean a fost inclusiv deputat în legislatura 2004-2008, iar în 2007 a demisionat, pentru a intra în Parlamentul European; în perioada 2014-2017 a fost vice-președinte al Parlamentului European din partea PPE. De asemenea, a fost membru al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie și membru al Delegației pentru relațiile cu Statele Unite și membru supleant în Comisia pentru comerț internațional.

  • Noua Comisie Europeană trebuia să fie învestită la 1 noiembrie, dar preluarea mandatului este amânată cel puțin o lună, după ce Parlamentul European a respins comisarii propuși de Franța, Ungaria și România.