Incidentul s-a petrecut sâmbătă noaptea, iar Frank Phillips (47 de ani) a fost concediat a doua zi pentru "comportament inadecvat", se arată într-o postare de pe site-ul oficial al poliției din Know.

"Forța excesivă nu a fost niciodată tolerată în departamentul nostru. Motiv pentru care, după ce investigația internă a evidențiat că a fost vorba despre forță excesivă, ofițerul a fost concediat", a declarat Jimmy Jones, șeriful din Knox. adăugând că dosarul va ajunge pe masa procurorilor. 

Frank Phillips a fost surprins, de către un fotograf freelancer, chiar în momentul în care îl strângea de gât pe Jarod Dotson, un tânăr de 21 de ani pe care îl reținuseră, sub acuzația că a consumat alcool în locuri publice și opunere față de ofițerii de poliție. Dotson a fost eliberat ieri dimineață și a primit o amendă de 500 de dolari.

Potrivit raportului întocmit de polițiști, tânărul student la Universitatea din Tennessee a fost arestat după ce forțele de ordine din campus au alertat poliția din cauza unei petreceri scăpate de sub control. În momentul în care polițiștii au ajuns la fața locului, o parte dintre cei aproape 800 de petrecăreți au început să arunce cu sticle în direcția lor, potrivit declarațiilor ofițerului Mike McCarter. Din estimările acestuia, aproximativ 60 de ofițeri de poliție au intervenit pentru calmarea spiritelor, iar cel puțin 10 studenți au fost arestați.

Fotograful John Messner a făcut mai multe fotografii, chiar în momentul în care polițiștii l-au încătușat pe Dotson, escortându-l apoi către o dubiță de poliție. Potrivit fotografului, tânărul nu a opus rezistență, iar atunci când au ajuns la dubă, doi polițiști i-au schimbat cătușele cu cele din vehicul, moment în care un al treilea ofițer s-a așezat în fața studentului și a început să-l strângă de gât, până când tânărului i s-au muiat picioarele.