Brînză, Tomac, Badea - candidaţii ARD pentru Diaspora

Brînză, Tomac, Badea - candidaţii ARD pentru Diaspora

Organizaţia ARD Diaspora şi-a desemnat candidaţii pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

Pentru Colegiul numarul 1 Europa de Vest este William Brînză, cotat ca fiind cel mai vizibil dintre parlamentari, cu peste 400 de acţiuni în Colegiul 1, în mandatul 2008-2012. Rezident de 16 ani în Spania, candidat la al treilea mandat (al doilea pentru Diaspora), William Brînza a fost solicitat să candideze atât de Organizaţiile PDL din strainatate, cât şi de ONG-urile româneşti din afara graniţelor ţării. Acesta s-a evidenţiat în cei patru ani de mandat ca fiind parlamentarul care în 2011 a convins Guvernul României să reducă cu 30% taxele Consulare. A înfiinţat comisia parlamentară pentru românii din străinătate şi a iniţiat proiectul de lege privind votul prin corespondenţă.

Pentru Colegiul 2 a fost aprobat Eugen Tomac, consilier prrezidenţial. Pentru Colegiul 3 Mircea Lubanovici, candidat pentru al doilea mandat. Colegiul 4 Cristina Baturii, de profesie jurist, candidat pentru primul mandat. La Senat pentru Colegiul 1 este Viorel Badea, candidat pentru al doilea mandat, iar pentru Colegiul 2, după o respingere a candidaturii lui Constantin Maescu, de către Comisia de Etică a partidului, acesta a fost înlocuit de Eugen Roventa, profesor universitar din Canada.

La alegerile parlamentare din decembrie 2012, echipa PDL Diaspora îşi propune un scor de peste 40% în străinătate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lista candidaţilor a fost semnată de întreaga conducere ARD (Vasile Blaga, Mihai- Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu) şi a fost înscrisă la tribunal.