Evenimentul Zilei > Economie > BRITANICII vor să investească în ROMÂNIA. VEZI în ce domenii
BRITANICII vor să investească în ROMÂNIA. VEZI în ce domenii

BRITANICII vor să investească în ROMÂNIA. VEZI în ce domenii

O delegaţie formată din peste 50 de companii britanice se află în Bucureştiul astăzi și mâine, în vederea stimulării tranzacţiilor comerciale cu România. "Vizita face parte dintr-un efort mai amplu care vizează dublarea tranzacţiilor comerciale ale Marii Britanii cu Europa Centrală şi de Est (ECE) la 30 de miliarde de lire sterline, până în 2020”, scrie într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii companiilor britanice care vor vizita România sunt delegaţi ai Great Mega Mission 2015, mai scrie în document.

Pe durata a două zile, reprezentanţii companiilor britanice vor testa oportunităţile locale de afaceri din sectoare strategice cum ar fi transport public, managementul resurselor de apă, mediu, energie nucleară, petrol şi gaze naturale.

„România, ca multe alte state din Europa Centrală şi de Est (ECE), are la dispoziţie o resursă extraordinară de dezvoltare, respectiv accesarea şi utilizarea cu succes a fondurilor europene. Este atât în interesul Marii Britanii, cât şi al ţărilor din ECE, ca industria britanică să joace un rol cheie în acest proces de modernizare”, a declarat ambasadorul comercial al Agenţiei guvernamentale britanice pentru Comerţ şi Investiţii, Brian Wilson.

„Fie că este vorba despre domeniul transportului, al managementului apei, cel nuclear sau de petrol şi gaze, companiile britanice vor fi aici în cadrul Great Mega Mission 2015 pentru a identifica parteneri locali de afaceri, alături de care să îşi pună în aplicare proiectele şi să îşi demonstreze experienţa şi expertiza", a mai spus acesta.