Evenimentul Zilei > Horoscop > Britanicii nu mai vor insulte în media, Germania are cea mai consistentă finanțare publică pentru televiziune, Erdogan taie canale. Balanțele merită mai mult | Horoscopul lui Dom’ Profesor
Britanicii nu mai vor insulte în media, Germania are cea mai consistentă finanțare publică pentru televiziune, Erdogan taie canale. Balanțele merită mai mult   | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Britanicii nu mai vor insulte în media, Germania are cea mai consistentă finanțare publică pentru televiziune, Erdogan taie canale. Balanțele merită mai mult | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Pe 7 octombrie s-au născut Heinrich Himmler, Niels Bohr, Ulrike Meinhof, Vladimir Vladimirovici Putin, Diana Lupescu, Luminiţa Anghel, Iosif Petschowski, Alexandru Jebeleanu, Eusebiu Camilar.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Serghie, Vah, Iulian, Chesarie şi Polihronie. Nimic în „Kalendar”.

Iată ce am mai găsit în curierul UE, după cum v-am promis ieri:

Ofcom, organismul britanic pentru reglementare în audiovizual a efectuat o cercetare referitoare la folosirea limbajului violent si ofensator pe canalele media. Principala concluzie pare sa fie ca telespectatorii si ascultatorii nu mai tolereaza exprimarile rasiste si discriminatorii. Injuriile la televiziune si la radio pot fi acceptate, declara cei intervievati, ca excepție și numai daca reflecta situatii din « lumea reala » si daca se afla in contextul potrivit, adică dacă sunt în spațiul reportajelor sau a trasnsmisiunilor în direct. Constatarile studiului vor servi la ameliorarea normelor ce se aplica in radiodifuzare pentru a-i proteja pe telespectatori si ascultatori, dar in special pe copii. Cercetarea a implicat grupuri sociale foarte diferite pe intreg teritoriul Marii Britanii,  s-au facut si sondaje online si s-au identificat circa 144 de cuvinte considerate « inacceptabile » in discursul radio si TV. Cercetarea a examinat si 6 gesturi fizice ofensatoare ce nu ar trebui sa existe in audiovizual. Rezultatele arata ca telespectatorii si ascultatorii sunt foarte atenti si susceptibili la tonul vocii, la discutiile in contradictoriu purtate cu tonalitate inalta si la ore nepotrivite. Publicul declara, de asemenea, ca nu accepta limbajul discriminatoriu, insultator, folosirea unor cuvinte cu conotatii peiorative. Cei mai multi dintre intervievati au declarat ca dupa orele 21,00 poate fi admisa modificarea tonului si folosirea unor cuvinte mai dure, dar cu o foarte buna stapanire a situatiei de catre moderatori. Pentru prima data, studiul arata ca limbajul ofensator este in general, mult mai problematic la radio, decat la televizor. Oamenii au declarat ca ei considera radioul  un mijloc media mult mai intim legat de familia lor, un fel de fundal pe care se desfasoara viata lor in casa, si unde copiii pot auzi lucruri nepotrivite daca parintii nu controleaza situatia. Rezultatele cercetarii vor permite Ofcom sa aplice norme ce vor oferi o protectie adecvata publicului, inlaturand continuturile nepotrivite, ofensatoare si discriminatoare din discursul radiodifuzat. In cazul nerespectarii normelor, Ofcom va putea aplica sanctiuni si amenzi. Desi in Marea Britanie se constata o crestere a popularitatii programlor vizionate « la cerere », televiziunea in direct continua sa fie cea mai agreata de public, 92% dintre britanici declarand ca urmaresc programele preferate in fiecare saptamana. Pe de alta parte, noua adulti din zece asculta radioul, in medie 3 ore pe zi.

Sursă alternativă: http://media.ofcom.org.uk/news/2016/Attitudes-to-offensive-language/?utm_source=update&utm_medium=email&utm_campaign=Offensive-language-report-2016

În timp ce la noi televiziunea publică trage să moară din lipsă de finanțare, în alte părți nu este așa:

ARD si ZDF, cei doi radiodifuzori publici germani ar trebui sa fuzioneze, potrivit opiniei lui Horst Seehofer, seful guvernului regional al Bavariei. Intr-o analiza financiara a  Deutsche Bank se sugereaza ca o eventuala fuziune ar fi pozitiva pentru P7 , RTL si SkyD. Cele doua posturi nu vand publicitate, dar sunt foarte active in cumpararea de drepturi de retransmitere. Germania are cea mai consistenta finantare publica pentru televiziune, respectiv aproape 10 miliarde de € pe an si difuzeaza evenimente sportive de mare importanta. Analiza Deutsche Bank adaugă că anul viitor, propunerea de fuziune ar putea fi unul dintre punctele cu impact din campania electorala. « Privatizarea totala a ARD si ZDF se exclude, dar o fuziune ar fi un bun punct de pornire pentru a micsora amploarea finantarii publice » scrie cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung intr-un comentariu de saptamana trecuta.

Sursă: http://advanced-television.com/2016/10/03/ard-and-zdf-urged-to-merge/

În același timp, la porunca sultanlui Erdogan toată Europa stă în limbă:

Eutelsat SA, furnizorul francez de satelit care gazduieste peste 6000 de canale de televiziune a anuntat ca va intrerupe  Med Nuçe TV, un canal de televiziune in limba kurda care emite din Belgia, de pe lista sa de canale, deoarece “continuturile sale nu sunt conforme cu directivele referitoare la ordinea publica, nici cu legile care reglementeaza televiziunile din Europa”. Potrivit unor surse din FEJ, Eutelsat SA a fost tinta unor presiuni din partea  RTÜK (Consiliul suprem al radioteleviziunii turce) pentru a intrerupe semnalul pentru Med Nuçe TV, considerata o televiziune pro PKK de catre autoritatile turce. Cererea a venit dupa ce Türksat, la cererea guvernului turc, a intrerupt semnalul pentru circa 20 de canale de televiziune si statii de radio ale opozitiei.

Sursă: http://www.freemedia.at/turkey-shutters-at-least-20-more-tv-radio-stations/

Cam astea sunt știrile care mi-au atras atenția în curierul UE.  Vă spuneam că Franța este în ghearele criminalității. Joi, adică ieri, primul ministru francez, Manuel Valls, a înmânat diplomele de absolvire celei de a 190-a promoție a Școlii Naționale de Administrație a Penitenciarelor. Cu această ocazie a anunțat că va mai construi 33 de pușcării! Adică, le va da de lucru absolvenților și multora ce va să vie. ”ReutersFrance Télévisions” raportează că numărul din prezent, de astăzi, din Franța este de 68 253 de deținuți, încarcerați pe 58 311 ”locuri operaționale”. Primul ministru a anunțat și arondismentele unde se vor construi închisorile. Observația mea este că cele 33 de închisori vor fi construite tocmai în regiunile unde există mulți musulmani și o situație dezastroasă a siguranței personale. Mă uit și mă minunez cum în numele unui cuvânt, politic corect, se cosmetizează efectele se iau măsuri aiuristice de găină cu gâtul tăiat și nu se merge la rezolvarea cauzelor, la sursa infracționalității. Cum a făcut bătrânul De Gaulle acum aproape 50 de ani. Eram acolo, am fost martor. Tempi passati, nu mai sunt în Franța lideri de calitatea generalului… 

Ca să termin articolul într-o notă înaltă, vorba lui Mel Brooks, vă informez ca China are un program guvernamental spațial care să ofere publicului călătorii cosmice. Robert Sanders spune că naveta spațială va fi gata în anul 2020, va decola vertical, ajutată de boostere, rachete ajutătoare, va ajunge în cosmos și de acolo se va întoarce în atmosferă și va ateriza ca orice avion normal. De fapt sunt două navete, una cu o capacitate de 5 pasageri, cea de a doua, cu 20 pasageri. Se crede că fiecare va fi folosită de 50 de ori. Biletul unei călătorii va costa 250.000 $, iar timpul de zbor va fi de câteva ore. Deja sunt înscrieri, pe listele de așteptare, de câteva mii de persoane. Guvernul chinez, se pare, că vrea să ofere prilejuri noilor îmbogățiți chinezi să-și cheltuiască banii. Ceea ce nu știe multă lume este că pe primele zece-douăzeci de locuri, în clasamentul real al celor mai bogați oameni din lume, ar trebui să fie numai chinezi. Dar ei sunt așa de discreți, suspect de discreți, încât nimeni nu poate afla, cuantifica, măsura bogăției lor, așa că nu se poate face niciun clasament. Sunt putrezi de bogați, atât se știe!

Nu știm multe, dar Scriptura ne avertizează că nimic nu va rămâne neștiut, pentru că mâine, este, în mod cert, o nouă zi!

 

BERBEC  O zi de sfârșit de săptămână de lucru mai calmă, fără tensiuni și scandaluri. Fără frică şi fără false tabuuri, poţi aborda și rezolva unele situaţii considerate delicate și/sau dificile. Eşti gata să-ţi respecţi promisiunile făcute şi cauţi serios mijloace şi oameni ca să te poţi ţine de cuvânt. Păstrează prieteniile de afaceri strict convenţionale şi nu exagera cu confesiunile. Fii discret! Am uitat să spun că dimineaţa poate că o să ai nevoie de puţin ajutor ca să găseşti ceva, acasă, sau la serviciu.

TAUR   Dimineaţa este un timp bun pentru rezolvarea cu succes a problemelor de serviciu şi/sau financiare.  O problemă personală, mai veche, îşi poate găsi azi o rezolvare parţială. Nu mai amâna! Eşti pregătit moral şi material pentru schimbările care se profilează şi, în sinea ta, eşti mândru şi mulţumit pentru că vremurile nu te iau pe nepregătite.  Modul în care abordezi astăzi relaţiile de serviciu denotă că ai învăţat din greşelile trecutului. Odihneşte-te mai mult şi oferă-ţi mediul şi anturajul care îţi face plăcere.

GEMENI   Conjunctura îți dă semne ca să tragi concluzia că de azi lucrurile pot începe sa meargă spre bine, la serviciu, acasă, în relaţiile sociale. Încearcă să păstrezi direcţia aceasta benefică!  În activitate, la munca de zi de zi, eşti creativ şi inspirat în a găsi metode care să-ţi simplifice şi să-ţi uşureze viaţa profesională. Totuşi, trebuie să fii mai calm şi mai destins ca să poţi aborda problemele care îţi frânează activitatea profesională şi îţi influenţează negativ cariera.

RAC  Un val de speranță, de optimism te face să fii mai temerar și să-ți impui punctul de vedere. Trebuie să faci lucrul acesta cu eleganță și politețe, nu călca peste cadavre, nu este genul tău! În hotărârea ta de astăzi în domeniul financiar se poate vedea experienţă şi maturitate. Ceea ce te bucură şi îţi face cinste! O vorba, un telefon sau o informatie iţi aduce o veste buna, ceea ce îţi confirmă intuiţia. A doua parte a zile este revelatoare pentru presupunerile tale. Rămâne doar să spui: am zis eu! Energia suplimentară furnizată de Cosmos te face să te risipeşti mai ales în latura mai frivola a vieţii, sigur, după orele de program.

LEU  Este momentul să-ţi impui ideile celor din jurul tău, încet-încet, cu discreţie, aproape pe furiş, cum numai o felină ştie să facă! Poate-i păcăleşti şi înţeleg de vorbă bună, dacă nu… Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente. În a doua parte a intervalului trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii. Nu uita că ceea ce este important pentru tine este ca cei din jur să te considere generos şi nobil, un leu-rege făcut pentru fericirea lor!

FECIOARĂ  Caracterul tău întreprinzător şi mereu gata să ajute pe cei din jur îţi aduce aprecieri şi aliaţi. Ai nevoie de o schimbare şi nu e vorba doar de schimbarea ideilor, ci de ceva mai profund! Trebuie să fii mai reţinut şi să nu trâmbiţezi adevăruri care dor – acest lucru în domeniul sentimental. Nu exagera problemele de sănătate şi nu lua aiurea medicamente neprescrise de medic. Pe seară trebuie să respecţi nişte reguli, nişte convenţii sociale, nu fă figură lungă, este spre binele tău şi imaginea ta bună.

BALANŢĂ   Meriţi mai mult, de la serviciu şi chiar de la familie. Ai sentimentul că nu ți se recunosc eforturile. Probabil aşa e, dar trebuie să-ţi aştepţi rândul, ca să plăteşti cu aceiaşi monedă! Totuşi, astăzi dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Aproape nimic nu te poate întrista sau perturba. Atitudinea ta este pragmatică şi utopică în acelaşi timp, performanţă rară şi notabilă, însă poţi să ratezi cu uşurinţă câteva ocazii. Ştii că eşti valoros şi că lumea nu te apreciază, este suficient – toate geniile au fost neînţelese, nu?

SCORPION  Astăzi trebuie să fii foarte clar în exprimarea sentimentelor! E ziua în care trebuie să dai dovadă de exactitate şi precizie în comunicare, altfel lucrurile se pot încurca și nu vrei asta! Trebuie, de asemenea, să fii foarte clar în exprimarea sentimentelor! Nu fă confidenţe despre viaţa ta personală, despre proiectele tale de viitor, mai ales la serviciu sau la şcoală, sau unde activezi. Răspiră profund şi trăieşte viaţa din plin, pentru că astăzi primeşti o veste bună, care te ajută să-ţi regăseşti calmul. O problemă personală îşi poate găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie.

SĂGETĂTOR  Dimineaţa, puţin mai aglomerată. Poţi să te ocupi de unele lucruri întârziate, în prima parte a zilei. Trebuie să te odihneşti mai mult, în a doua parte a zilei. Seara, poate stai acasă! Configuratiile şi aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme. Spaţiile largi te aşteaptă: în natură şi în viaţa proprie, vezi ce faci în weekend! Trebuie să ai mai multă încredere în fortele proprii si sa nu ceri ajutor decat când este absolut necesar. Asa o sa eviti refuzurile şi deceptiile.

CAPRICORN   Ascultă cu atenţie, oportunităţi există!  Evită, la serviciu, dar și acasă, izbucnirile sentimentale şi instabilitatea psihică şi amână orice nu îţi face plăcere. Ești vulnerabil emoțional. Transformări în bine ale relaţiilor cu prietenii sau familia. Atenţie mărită la sfârşitul zilei când răbdarea iţi este pusă la încercare. Nu-ti pune nădejdia în ajutorul familiei sau al anturajului – trebuie să te descurci singur – asta pentru siguranţa proprie, cel mai important lucru pentru tine! Propria inteligenţă şi intuiţia vor rezolva situaţia.

VĂRSĂTOR  Nu lua în considerare bârfele şi intrigile, în sensul să nu reacţionezi, în nici un fel, imediat. Dar verifică-le cu multă grijă! O zi în care trebuie să analizezi domeniul relaţiilor umane. O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină. Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, fiind o zi explicită, transparentă aşa că fii foarte atent la semnalele care apar pe piaţă. Controleză anumite tendinţe extravagante, mai ales în domeniul cheltuielilor şi al promisiunilor gen „trec eu pe la tine” . Aminteşte-ţi că nu ai timp!

PEŞTI   Ai de luat o decizie, mai complicată. Nu mai amâna şi nu mai căuta soluţii temporare. Politica struţului nu este eficientă, leneşul mai mult aleargă şi zgârcitul mai mult păgubeşte! Schimbările bruşte de direcţie trebuie evitate, în viaţă, în afaceri, în dragoste ca şi pe şosea. Afacerile personale sunt foarte bine aspectate, mai ales pe seară. Cu toate că cineva aşteaptă un răspuns de la tine, nu trebuie să te grăbeşti. Ziua de astăzi face să-ti crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp…

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: