Guvernul se rupe în bucăţi, popularitatea preşdintelui e în picaj, iar prima doamnă, Brigitte Macron, ''nu rămâne indierentă''. Potrivit surselor Le Parisien, îngrijorarea pentru soţ şi pentru imaginea sa, este evidentă şi ''i se adresează în privat, deseori foarte dur''.

Cotidianul relevă şi că în această vară, Brigitte a părăsit palatul Élysée pentru a se refugia în vila sa de la Touquet, în nordul Franţei. Era în mod special ''rănită'', potrivit sursei, de valul de revelaţii şi ştiri false, încât a explodat când a auzit că ar fi minţit asupra datei sale de naştere: ''nu mai suportă să se vorbească de vârsta sa, îi ajunge'', spune o persoană foarte apropiată ei.

Demisia ministrului de Interne, Gerard Collomb, acum 2 săptămâni, a dezlănţuit o adevărată furtună. Collomb era cea mai apropiată persoană din Guvern, protejatul preşedintelui şi din această cauză Brigitte a fost cea care a luat iniţiativa unei cine în trei (ea, Macron şi Collomb), pe 10septembrie , la Élysée, în urma căreia s-a şi produs ruptura.

Foarte ''directă'', lui Brigitte îi place să-i spună lucrurile verde în faţă lui Macron, fără ceremonii: confruntările lor sunt de multe ori furtunoase, scrie jurnalul, adăugând că ''în urmă cu câteva zile, zidurile de la Élysée  au tremurat''. ''Este felul lor de a comunica'' explică un macronist, care nu confirmă tensiunile existente în cuplul prezidenţial.

Nu este pentru prima dată când îl avertizează pe soțul ei îngrijorat de faptul că își pierde încrederea.  Este "prea arogant, prea fragil" spun apropiaţii.. Soţia lui este una dintre puținele persoane care îndrăznesc să-i spună adevărul în faţă.

Agenda de întâlniri a primei doamne arată că este  foarte ocupată în următoarele săptămâni. Ea va fi văzută foarte mult cu președintele, care vrea ca soția să-l însoțească peste tot. Prima doamnă se va întâlni astăzi cu președintele sud-coreean și soția sa. Marți, va fi rândul premierului japonez și al soției sale. La începutul lunii noiembrie, Brigitte Macron va lua parte la un turneu de șapte săptămâni alături de preşedinte în Marele Orient. Un "mare eveniment" se pregătește și șefii de stat și de guvern care vor prezenți la ceremoniile din 11 noiembrie. Apoi va călători în Belgia în această toamnă. Deci, "Nu-i rău pentru un cuplu care nu este bine!" spune un macronist obosit de atâtea zvonuri.

Te-ar putea interesa și: